Voorlopig geen aparte Instagram-app voor iPad

News
dinsdag, 01 maart 2022 om 11:30
pexels lisa fotios 1092671f1646059980
Instagram-topman Adam Mosseri zegt dat een aparte Instagram-app voor iPad geen prioriteit heeft. Volgens Mosseri is de doelgroep daar niet groot genoeg voor.
Op Twitter zegt Mosseri te hopen dat er ‘ooit’ een speciale app voor de iPad zal komen, maar op dit moment focust het bedrijf zich op andere zaken. Hoewel er volgens hem wel zeker vraag is naar een app, is de vraag nog niet zo groot om er een prioriteit van te maken.
De topman legt uit dat elk nieuw soort apparaat dat het bedrijf ondersteunt meer werk oplevert. Het team achter de foto-app is volgens hem ‘kleiner dan je denkt’, en daarom gaat de prioriteit naar onder andere Android en iOS.
iPad-gebruikers kunnen wel via hun tablet Instagram gebruiken, maar daarvoor moeten ze de iPhone-versie downloaden. Doordat deze versie voor de smartphone is ontwikkeld, wordt de app uitgerekt om het scherm grotendeels te vullen. Velen vragen daarom al langere tijd om een speciale Instagram-app.
In 2020 deed Mosseri al soortgelijke uitspraken. Ook toen zei hij dat het team klein is en te veel te doen heeft om een iPad-app te prioriteren.

Chronologische feed

Waar ook veel naar gevraagd wordt is het terugbrengen van de chronologische feed. Instagram verwijderde deze functie in 2016, wat leidde tot veel kritiek. Bijna zes jaar later kondigde het bedrijf aan dat de chronologische volgorde dit jaar terug zal keren. De datum hiervan is nog niet bekend.