‘Netflix gaat dit jaar nog sport streamen’

News
dinsdag, 13 juni 2023 om 9:30
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Er komen steeds meer streamingdiensten, die allemaal hun eigen films en series te bieden hebben. Maar sport en andere live-uitzendingen zijn nog relatief zeldzaam bij streamingdiensten. Netflix experimenteert nu met live-evenementen en zou bezig zijn met een sportwedstrijd.
Naar verluidt gaat Netflix zich dit najaar wagen aan zijn eerste live sportwedstrijd. The Wall Street Journal beweert dat de dienst aan het onderhandelen is over het organiseren van een golftoernooi in Las Vegas. De deelnemers zullen bekendheden zijn, die Netflix-kijkers kunnen herkennen uit andere sport-content op het platform, zoals Drive to Survive.
Het is zeker niet de eerste keer dat Netflix interesse toont in sport of live-content. Netflix bood bijvoorbeeld mee voor de Formule 1-rechten in de VS. Eerder dit jaar zond het platform ook een live comedy show uit van Chris Rock en een live Love is Blind reünie.
Met name die laatste liep niet bijzonder soepel, dus wat dat betreft is een potje golf misschien een beter idee dan het uitzenden van Formule 1. Live verslag van sport is niet makkelijk en met een vriendschappelijk potje golf staat er voor kijkers niet veel op het spel. Overigens verkeren onderhandelingen over het hele gebeuren nog in een vroeg stadium.

Gaat Netflix Viaplay achterna?

In Nederland zijn we door Viaplay inmiddels gewend dat streamingdiensten sport uitzenden. De dienst heeft de rechten van verschillende grote toernooien in verschillende sporten. Het is de vraag of Netflix dezelfde kant op kan gaan: de dienst heeft interesse getoond in bekende toernooien, maar is tot nu toe steeds overboden wanneer er rechten werden geveild.

Populair Nieuws