De leiding van Red Bull Racing blijft voorlopig intact

News
vrijdag, 29 december 2023 om 14:00
christian horner helmut marko gp nederland 2023f1694170001
De laatste tijd werd er veel gespeculeerd over de positie van Helmut Marko bij Red Bull Racing. Volgens de adviseur zal de leiding van het team voorlopig gewoon intact blijven.
De positie van Helmut Marko bij Red Bull Racing was altijd zo stevig als een rots. De Oostenrijker was namelijk de rechterhand van oprichter Dietrich Mateschitz. De topman is alleen vorig jaar overleden en nu is er een nieuwe top geïnstalleerd bij Red Bull.
Marko kwam eerder dit jaar bovendien met onhandige uitspraken, zoals te suggereren dat Sergio Perez luier is omdat hij ‘Zuid-Amerikaans is’, waardoor zijn positie onder vuur is komen te liggen. Een meeting met de nieuwe top van Red Bull moest duidelijkheid geven over de toekomst van Marko bij Red Bull Racing.
Volgens de Oostenrijker is dat gesprek goed verlopen, zo vertelt hij aan OE24. De adviseur blijft voorlopig gewoon werkzaam bij het Formule 1-team.

Druk schema voor Marko

Marko denkt nog lang niet na over zijn pensioen, ondanks dat hij ondertussen al 80 jaar oud is. De Oostenrijker vindt het bovendien geen probleem dat het aankomende seizoen 24 races lang is, de langste F1-kalender tot nu toe.

“Dat is geen stress voor mij. Als ik zou zeggen dat het idioot is, zou het moeilijk worden. Maar ik zeg tegen mezelf: Australië is prachtig, ik kijk ernaar uit om naar Melbourne te reizen. Ik doe mijn werk voor Red Bull Racing van vrijdag 11 uur 's ochtends tot zondagavond, en ik heb er zin in.”