Netflix' Daredevil en Kingpin verschijnen in nieuwe Disney MCU-serie

News
vrijdag, 08 juli 2022 om 15:30
daredevil kingpinf1657280123
Waar de Marvel Netflix-serie eerst onderdeel waren van hun eigen universum, zijn ze nu officieel onderdeel van de MCU. Daarom zullen Daredevil en Kingpin binnenkort verschijnen in een nieuwe Disney MCU-serie.
Door de jaren heen zijn er enorm veel personages binnen het Marvel-universum verschenen. Nu zijn er natuurlijk ook veel superhelden en villains in films en series verschenen, maar de rechten daarvan liggen niet allemaal bij dezelfde bedrijven. Sinds dit jaar zijn de Marvel-series van Netflix alleen ook onderdeel geworden van Disney en dus de MCU.
De populaire Daredevil en Kingpin zullen daarom binnenkort verschijnen in de nieuwe MCU-serie Echo van Disney+. Dat meldt The Hollywood Reporter. Volgens de publicatie hebben Charlie Cox en Vincent D'Onofrio, die respectievelijk Daredevil en Kingpin spelen, net hun naam onder een nieuw contract gezet.
Echo draait om Maya Lopez, gespeeld door Alaqua Cox. Dit personage verscheen eerder al in de Disney+-serie Hawkeye, evenals Wilson 'Kingpin' Fisk. Aangezien de grote crime boss de aartsvijand is van Daredevil, is het ook niet zo vreemd dat de blinde advocaat in de serie verschijnt.

Hoe zit het met andere Netflix Marvel-personages?

De verschijning van Daredevil en Kingpin in de MCU is een logische keuze van Disney, omdat de twee karakters verreweg de meest populaire personages waren van de Netflix Marvel-series. Het werpt alleen ook de vraag op of we de andere superhelden ook zien verschijnen.
Naast Daredevil kan Disney namelijk ook nog putten uit de rest van de Defenders, zoals Jessica Jones en Luke Cage. The Punisher is ook een favoriet, maar de vigilante is qua geweld misschien iets te hard voor de wat meer familievriendelijke wereld van het Marvel Cinematic Universe.