Netflix cast oom Iroh in live-action Avatar

News
woensdag, 17 november 2021 om 9:00
avatar the last air bender netflixf1614328041
Netflix werkt al een tijdje aan een live-action remake van Avatar: The Last Airbender. De laatste maanden stromen daar langzaam details over binnen. Nu heeft Netflix een aantal belangrijke rollen gecast, waaronder Zuko’s oom, Iroh.
Iroh is een geliefd personage onder Avatar-fans. De acteur die deze belangrijke rol op zich mag nemen is Paul Sun-Hyung Lee. Je kent hem misschien als de X-wing piloot Carson Teva uit seizoen 2 van The Mandalorian. Ook gooit hij al enige tijd hoge ogen met de comedyserie Kim’s Convenience, waarin zijn personage grappig genoeg Appa heet.
Naast Iroh zijn ook Gyatso en Commander Zhao gecast. Gyatso is de voormalige mentor van Avatar Aang en wordt gespeeld door Lim Kay Siu. Commander Zhao is een ambitieuze officier in de marine van de Vuurnatie en wordt gespeeld door Ken Leung.

Live-action Avatar officieel in productie

Netflix heeft nog meer nieuws over de live-action avatar. De serie is namelijk officieel in productie. Hoe lang er voor de productie wordt uitgetrokken is niet bekend, maar de serie wordt in de zomer van 2022 verwacht. De eerste beelden zullen we dan ook dit jaar waarschijnlijk niet meer zien.
Met de toevoeging van Iroh en Zhao is de kern van de cast die we zin in boek 1 van de originele serie nagenoeg compleet. Onlangs werd bekend dat Daniel Dae Kim de rol van Fire Lord Ozai op zich zal nemen. De acteurs voor Aang, Katara, Sokka en Zuko werden deze zomer al bekend.