Game Awards 2021 nominaties bekendgemaakt

News
woensdag, 17 november 2021 om 8:00
game awards 2021f1637091930
Het einde van het jaar nadert en daarmee komt ook het awards-seizoen (voor games) dichterbij. Begin december is het bijvoorbeeld weer tijd voor The Game Awards. Voor dat evenement zijn nu de nominaties bekendgemaakt.
Een grote kanshebber is dit jaar Deathloop. De game is in maar liefst acht categorieën genomineerd, waaronder Game of the Year. Ook de andere kandidaten voor die felbegeerde titel zien we in veel categorieën terug. Sterker nog, de enige Game of the Year-kandidaat die in minder dan vijf categorieën genomineerd is, is Metroid Dread.
De nominaties voor Game of the Year zijn als volgt:
De winnaar wordt zoals altijd bekendgemaakt tijdens een groot live-evenement, gepresenteerd door Geoff Keighley. The Game Awards worden uitgezonden in de nacht van 9 op 10 december.

Wat zijn de nominaties in andere categorieën?

Naast Game of the Year kent The Game Awards nog een aantal andere categorieën, bijvoorbeeld voor specifieke aspecten van een game. Ook is er voor een aantal genres een aparte award. Je kunt de nominaties in alle dertig categorieën terugvinden op de site van The Game Awards. Daar kun je ook stemmen op de games die volgens jou moeten winnen.
Uiteraard wordt het evenement ook dit jaar weer gebruikt om de nodige aankondigingen te doen. Je kunt dus weer de nodige nieuwe trailers en onthullingen verwachten. Dit jaar zullen tussen de 40 en 50 games de revue passeren.