Netflix cancelt opnieuw serie na één seizoen

News
dinsdag, 20 december 2022 om 11:30
blockbuster 101 unit 00592rc 1f1671531386
De comedyserie ‘Blockbuster’ is na slechts één seizoen op Netflix geannuleerd. De show werd recent gelanceerd op de streamingdienst.
De serie met 10 afleveringen begon op 3 november aan zijn eerste en enige seizoen. De show was een komedie met een camera op de werkplek van de werknemers van de laatste Blockbuster-filiaal in Bend, Oregon. Na de ondergang van de keten werd het een zelfstandig bedrijf. In het verhaal wordt het voorbestaan van het laatste filiaal toegeschreven aan menselijke interactie.
In de serie spelen Randall Park, Melissa Fumero, Olga Merediz, Tyler Alvarez, Madeleine Arthur, JB Smoove, Kamaia Fairburn, Leonard Robinson en Keegan Connor Tracy. Vanessa Ramos creëerde de serie en was uitvoerend producent. David Caspe en Jackie Clarke waren ook schrijvers en uitvoerende producenten. John Davis en John Fox hebben de film geproduceerd bij Davis entertainment.

Tegenvallende cijfers op Netflix

Helemaal onverwacht komt de annulering van de serie niet. Blockbuster slaagde er niet in om door te breken in de Netflix top 10-ranglijst in de VS bij zijn debuut en in de eerste volledige week na zijn debuut. Volgens Netflix bereikte het na de lancering pas de top 10 in twee landen, namelijk Australië en Canada
Het vond ook niet veel steun onder critici, waarbij de show een magere 23 procent approval score behaalde op Rotten Tomatoes bij de critics.
blockbuster s1 e10 00 14 29 19r 1f1671531335
Caroline Framke schreef in haar recensie voor Variety: “Hoe hard de vrolijke muziek en capabele acteurs het ook proberen te verkopen, ‘Blockbuster’ worstelt om op een geheel eigen komisch tempo te landen. Elk personage praat uiteindelijk op dezelfde zelfreferentiële manier die eventuele betekenisvolle verschillen tussen hun persoonlijkheden gladstrijkt.”

Populair Nieuws

Laatste Reacties