Deze week dagelijks een 'Nintendo Direct'

News
dinsdag, 20 december 2022 om 11:00
Zo tegen het einde van het jaar loopt het meestal geen storm wat games betreft. Releases komen na de feestdagen weer op gang en van stapels onthullingen is ook geen sprake. Maar Nintendo pakt het dit jaar anders aan en komt een week lang dagelijks met een soort Nintendo Direct.
Nintendo Directs zijn er in vele soorten en maten. Een grote hoeven tot in het nieuwe jaar waarschijnlijk niet meer te verwachten, maar Nintendo besteedt ook graag aandacht aan kleine games en indies. Wie daarvan houdt wordt deze week tot op de wenken bediend.
Want tot en met vrijdag 23 december komt Nintendo elke dag om 18.00 Nederlandse tijd met een Inside the House of Indies-video. Als een soort adventskalender krijgen we elke dag van de week iets te horen over leuke indie-games. Er hangt officieel weliswaar geen Nintendo Direct label aan, maar in totaal zal het ongeveer evenveel tonen als de gemiddelde Indie World-presentatie.

Wanneer kunnen we weer een Nintendo Direct verwachten?

Deze korte video’s over indie-games zullen niet voor iedereen even interessant zijn. Zoals gezegd lijkt een volwaardige Nintendo Direct voor het einde van het jaar niet heel waarschijnlijk. Mogelijk komt er in het nieuwe jaar wel snel één, aangezien Fire Emblem Engage in januari verschijnt.
Maar dat is geen garantie voor een Direct. In het verleden heeft de eerste presentatie van het jaar wel eens tot maart laten wachten. Er staat met Fire Emblem en Tears of the Kingdom in ieder geval wel genoeg op het programma voor de eerste helft van het jaar om een Direct mee te vullen.