Michael Fassbender was wel érg fanatiek voor zijn rol in The Killer

News
vrijdag, 13 oktober 2023 om 16:30
the killer michael fassbenderf1699972171
Sommige acteurs staan erom bekend dat ze ver kunnen gaan om in een rol te kruipen. Dat geldt ook voor Michael Fassbender, die voor de hoofdrol in The Killer zo fanatiek was dat hij geen enkele keer met zijn ogen knippert op camera.
Over twee weken verschijnt The Killer op Netflix, de nieuwste film van de legendarische regisseur David Fincher. Na een aantal koelbloedige moordenaars op de achtergrond te hebben gezien in films als Seven, Zodiac en Gone Girl, ligt de focus deze keer helemaal op een moordenaar.
The Killer volgt namelijk het verhaal van een naamloze, ijskoude en methodische huurmoordenaar, gespeeld door Michael Fassbender. De Ierse acteur is voor de rol helemaal in de huid van de killer gekropen en dat wordt op camera duidelijk als je goed oplet.
In een interview met Empire Magazine laat David Fincher namelijk weten dat Fassbender geen enkele keer met zijn ogen knippert op camera.

“In dat opzicht is hij net Daniel Craig, die zegt: "Ik kan het beter. Zeg hem dat hij 1/3 inch eerder moet stoppen en hij kan die technische dingen afstemmen, terwijl hij bovendien hele goede ideeën heeft over gedrag. Hij heeft deze gave als acteur, maar daarbovenop zit die ongelooflijke discipline erin over hoe hij zijn volgende zet bepaalt…”

Change of plans

De geduldige methodiek van de protagonist in The Killer zorgt ervoor dat hij normaal enorm zorgvuldig is. Bij één opdracht gaat het alleen mis en raakt de huurmoordenaar verwikkeld in een internationale klopjacht. Hij krijgt daarbij niet alleen de instanties achter zich aan, maar ook zijn voormalige werkgevers.