‘Netflix brengt beroemde fantasy franchise terug’

News
vrijdag, 18 november 2022 om 10:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Het lijkt erop dat we relatief snel een paar mooie films kunnen verwachten bij Netflix. De streamingdienst heeft al een tijdje de rechten van een bekende fantasy-reeks in handen, maar had nog geen films gemaakt. Nu lijkt er enige beweging in te komen.
Sinds 2018 heeft Netflix de rechten van de Kronieken van Narnia, maar daar zijn tot dusver geen films of series uit gekomen. Maar What’s on Netflix meldt nu dat de streamingdienst de afgelopen tijd actiever bezig is met de ontwikkeling van films. Er zou zelfs een regisseur gevonden zijn voor tenminste de eerste twee films.
Er wordt namelijk beweerd dat Greta Gerwig deze films gaat regisseren. Gerwig is in de afgelopen jaren bekend van goed onthaalde films als Lady Bird en Little Women. Ook staat ze aan het roer van de aankomende Barbie-film met Margot Robbie en Ryan Gosling.
Netflix heeft plannen om met Gerwig in zee te gaan niet ontkend of bevestigd. Er is ook verder weinig bekend over verdere plannen rondom de nieuwe Narnia-verfilmingen. Er is bijvoorbeeld geen cast en het is niet bekend wie de scripts gaat schrijven.

Met welke Narnia film gaat Netflix beginnen?

De grote vraag is met welk Narnia-verhaal Netflix wil beginnen. Chronologisch is Het neefje van de tovenaar het eerste boek in de reeks. Maar de bekendste titel en het eerste boek dat C.S. Lewis schreef is Het betoverde land achter de kleerkast. De meest recente verfilming van de Narnia reeks begon dan ook met dat verhaal.