Netflix meelifters kun je nu van je account trappen

News
woensdag, 16 november 2022 om 14:30
netflix 5432181 1920f1658221200
Netflix heeft liever niet dat je je account deelt met iemand die ook een betalende klant had kunnen zijn. Veel mensen doen dat toch, maar het is niet altijd helemaal vrijwillig. Nu komt er een functie om meeliftende mensen van je account af te schoppen.
Netflix komt met een nieuwe feature om je account te beheren. Je kunt nu zien welke apparaten gekoppeld zijn aan je account en met welk profiel er op dat apparaat wordt gekeken. Staat er iemand tussen die je eigenlijk niet op je account wil hebben, dan kun je diegene op afstand uitloggen.
Netflix presenteert deze functie als een manier om jezelf uit te loggen. Als je bijvoorbeeld op een vakantieadres Netflix hebt gekeken via een apparaat dat niet jouw eigendom was, zoals de tv die er stond, dan kun je nu voorkomen dat de volgende huurder van dat adres kan inloggen op jouw Netflix-account en je gegevens kan zien. Uiteraard kun je de functie ook gebruiken om exen of voormalige huisgenoten die ongewenst nog steeds op jouw account zijn ingelogd de deur te wijzen.
Diezelfde exen en voormalige huisgenoten hadden al steeds minder reden om jouw account te blijven gebruiken. Je kunt sinds kort namelijk een profiel overzetten naar een ander account. Je kijkhistorie hoeft dus niet meer verloren te gaan als je geen toegang meer hebt tot het account van een ander.

Netflix komt met toeslag voor account delen

Netflix heeft het er niet over in de aankondiging van de functie, maar op afstand uitloggen kan binnenkort vrij essentieel worden. Begin 2023 gaat de streamingdienst namelijk een toeslag vragen als je je account op een ander adres dan het jouwe wil gebruiken. Vergeten uit te loggen moet natuurlijk geen duur grapje worden, dus uitloggen op afstand is geen gek idee.

Populair Nieuws