Broncode GTA 5 lekt gedeeltelijk uit

News
vrijdag, 18 november 2022 om 11:00
gta 5 headerf1648131237
Eerder dit jaar lekte tal van beelden van Grand Theft Auto 6. De hacker die hier verantwoordelijk was zou alleen ook de broncode gestolen hebben voor de nieuwe titel van Rockstar Games en de code van Grand Theft Auto 5. Het ziet er nu naar uit dat een deel van de broncode van GTA 5 daadwerkelijk gelekt is.
Een deel van de broncode van Grand Theft Auto 5 is online gelekt, al is deze inmiddels via een DMCA claim alweer offline gehaald. Het gelekte deel van de broncode zou twee versies van de game bevatten uit een vroeg ontwikkelingsstadium.
Toch werkt het principe van het internet de studio tegen. Wanneer iets online wordt gedeeld, ontstaan kopieën vrij snel en dat is ook hier het geval. Op Reddit zouden delen van de broncode opnieuw opgepakt zijn voordat de bestanden verwijderd werden.
rockstar games waarom verschijnen ze niet ieder jaar 82015f1582808158

Rockstar op de hoogte van GTA 5 lek

Rockstar Games liet eerder al weten dat de broncode voor GTA 5 daadwerkelijk gestolen was. Een hacker uit het Verenigd Koninkrijk werd vorige maand gearresteerd op verdenkingen van het hack. Voordat dit gebeurde kon hij wel de broncode verkopen, waarna deze weer werd doorverkocht.
De broncode van een game kun je zien als de technische tekening van een game. Alle elementen die in een game zitten worden via een bepaalde manier opgebouwd en uitgewerkt en als je de broncode hebt, kun je gemakkelijker ontdekken hoe alle systemen werken. Dit kan in het geval van GTA 5 tevens gelden voor het uiterst succesvolle GTA Online waar Rockstar Games goed aan verdiend.