Netflix begint met testen van gaming met Stranger Things

News
maandag, 30 augustus 2021 om 15:30
stranger thingsf1625052589
Een tijdje geleden kondigde Netflix aan snel games te willen toevoegen aan de streamingsdienst. Daar wordt inmiddels flink werk voor verzet. In Polen wordt namelijk getest met twee games van eigen bodem: de mobiele Stranger Things games.
Het was al een tijdje bekend dat Netflix het aanbod van films en series wilde gaan uitbreiden naar games en inmiddels heeft Netflix de eerste concrete stappen gezet. In Polen is een proef gestart waarbij alle Netflix abonnees twee games gratis mogen uitproberen. De games betreffen Stranger Things 1984 en Stranger Things 3. Beide games zijn mobiele games die op Android toestellen draaien.
Dat Netflix zich richt op mobiele games is geen verrassing, dat had de streamingdienst namelijk al eerder aangekondigd. Daarbij wist Netflix ook te vertellen dat het doel is om games binnen een jaar aan het platform toe te voegen.
Netflix kondigde de proef aan in een tweetal tweets van Netflix Polen:

Netflix games gaan niks extra kosten

In de tweets geeft Netflix aan dat abonnees de games helemaal kosteloos kunnen uitproberen. Dat betekent dat ze er niets alleen niks voor hoeven te betalen, maar dat er ook geen advertenties of in-game transacties zullen zijn.
Natuurlijk is het even afwachten welke games Netflix op termijn toe gaat voegen en of het bij mobiele games gaat blijven.
Vooralsnog zullen Sony, Nintendo en Microsoft nog niet schrikken van het Netflix aanbod, maar inmiddels is wel duidelijk dat Netflix diepe zakken heeft en zich flink in kan kopen in de (streaming) gamingmarkt. Wij zijn alvast benieuwd wat Netflix ons gaat brengen de komende tijd.

Populair Nieuws