Netflix games eerst met focus op mobiel

News
woensdag, 21 juli 2021 om 12:30
netflix 5432181 1920f1624351287
Netflix heeft bekendgemaakt dat de intentie er is om de game-industrie te betreden. De streamingdienst gaat geen extra kosten rekenen aan klanten voor de toevoeging van games op het platform. Wel is bekendgemaakt dat de focus in eerste instantie zal liggen op mobiele titels.
In een brief naar aandeelhouders (via IGN)heeft Netflix bekendgemaakt wat de plannen zijn voor toevoeging van games aan de streamingdienst. Nadat eerder al bekend werd dat Netflix een EA-veteraan had aangekomen als vice-president van game-ontwikkeling bij Netflix, wordt de nieuwe uitbreiding als een logische volgende stap gezien. Het bedrijf wil net als met de uitbreiding van originele films, animatie en reality-series nu ook aan de ontwikkeling van games beginnen.
De games die verschijnen op het platform vallen onder de abonnementen die gebruikers al hebben. De games zullen verder ook geen extra kosten met zich meebrengen voor gebruikers, net zoals dat met films en serie ook niet het geval is. Tevens maakt het bedrijf duidelijk dat de vroege stadia van ontwikkeling vooral gericht is op het ontwikkelen van titels voor mobiele apparaten.
Netflix: "In eerste instantie richten we ons op games voor mobiele apparaten. Sinds we bijna een decennium bezig zijn met het pushen van onze eigen programmering denken we dat dit het ideale moment is om meer te leren over hoe onze gebruikers waarde hechten aan games."
black mirror bandersnatchf1577443176

Netflix games moeten bouwen op eerdere content

Netflix heeft officieel nog geen specifieke titels uit de doeken gedaan voor haar platform. Wel werd nogmaals benadrukt dat het bedrijf verder wil bouwen op eerdere experimenten rondom interactieve content, zoals Black Mirror Bandersnatch. Ook worden de Stranger Things-games die het bedrijf heeft uitgegeven aangehaald als bouwstenen voor de toekomst.