Netflix’ Avatar: The Last Airbender wil het origineel eren

News
zondag, 18 december 2022 om 13:30
avatar the last airbenderf1675336902
Het is inmiddels alweer veertien jaar geleden sinds de laatste aflevering van de populaire Avatar: The Last Airbender uitkwam, maar de franchise is allesbehalve dood. Na een (mislukte) live-action film, een sequel serie, verschillende strips en boeken komt er nu ook een live-action serie van Netflix. Hoofd van Netflix’ Amerikaanse en Canadese gescripte series Peter Friedlander sprak met Variety over de verfilming.
Sinds de laatste aflevering van Avatar: The Last Airbender is het niet stil geweest rondom de franchise. Zo kreeg de serie een live-action film die slecht ontvangen werd, een vervolg in de vorm van The Legend of Korra, verschillende strips en boeken en werd Avatar Studios opgericht onder leiding van de originele bedenkers Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko. De eerste animatiefilm van deze nieuwe studio kunnen we 10 oktober 2025 in de bioscoop verwachten en gaat over Aang. Meer details over de film zijn nog niet bekend.
Behalve deze film over Aang zijn er nog zeker twee andere op zichzelf staande films in de maak. Als het aan DiMartino en Konietzko ligt blijft het daar niet bij: de makers zijn de oprichting van Avatar Studios als een mogelijkheid om de franchise uit te breiden en nieuwe verhalen te creëren in de wereld van Avatar.

Hoe zit het met Netflix’ live-action Avatar: The Last Airbender?

Ook Netflix werkt hard aan een nieuw Avatar project, namelijk een live-action serie gebaseerd op de tekenserie. Fans hebben daar gemengde gevoelens over, vooral omdat DiMartino en Konietzko in eerste instantie betrokken waren bij het project maar uiteindelijk wegliepen wegens creatieve meningsverschillen. Peter Friedlander, hoofd van Netflix’ Amerikaanse en Canadese gescripte series, laat aan Variety weten het origineel te willen eren:
Het kan wel nog even duren voor we de serie op Netflix kunnen verwachten. Volgens Friedlander zijn series als Avatar zeer grote producties die veel tijd in beslag nemen, zowel in productie als post-productie.