Neemt Apple met iPhone afscheid van de simkaart?

News
woensdag, 29 december 2021 om 10:00
pexels silvie lindemann 63690f1640707280
Het lijkt er op dat we in de toekomst geen simkaart meer nodig hebben voor iPhones van Apple. Mogelijk gaat de fabrikant namelijk volledig focussen op eSims.
Tegenwoordig heeft bijna elke smartphone een simkaarthouder, waarin je een simkaart en soms ook een SD-kaart kan stoppen. Nu worden deze vooral nog fysiek aangeboden, en moet je dus handmatig die simkaart in de simkaarthouder plaatsen. Nu lijkt het erop dat alle iPhones, vanaf iPhone 14, geen fysieke simkaart meer nodig zullen hebben. Deze gaan gebruik maken van een eSim, althans als we een anonieme bron moeten geloven. De iPhone 13 kan ook al overweg met een eSim, maar hebben ook nog een simkaart-slot tot hun beschikking.
Hoewel het nog maar afwachten hoe betrouwbaar dit gerucht is, zou het zomaar kunnen dat het er daadwerkelijk komt aangezien MacRumors het gerucht kan ondersteunen. MacRumors heeft namelijk een legitiem document ingezien, waarin staat dat Apple allerlei Amerikaanse telefoonproviders aanmoedigt om over te schakelen naar eSim. Rond de tijd dat de providers overgeschakeld moeten zijn, komt ook de iPhone 14 uit. In Nederland zijn wel een paar providers die al eSim ondersteunen, bijvoorbeeld T-Mobile, KPN en Vodafone. Het aantal landen dat eSim ondersteunt is nog wel schaars.

De toekomst van eSim

Er zijn op het moment wel een paar telefoons die alleen gebruik maken van eSim, maar dit zijn geen extreem populaire smartphones zoals die van Samsung of iPhone. De Motorola Rarz heeft bijvoorbeeld geen simkaart slot. Het bedrijf Motorola heeft onlangs wel haar derde generatie van de opvouwbare telefoon aangekondigd, deze zal beter zijn dan de modellen daarvoor. Ook Oppo heeft onlangs haar eerste opvouwbare telefoon aangekondigd.