Need for Speed uitgesteld vanwege Battlefield 6

  We zijn het inmiddels wel gewend dat games worden uitgesteld door het coronavirus, maar door een andere game is wat zeldzamer. Toch wordt Criterion van hun Need for Speed project afgehaald om te werken aan Battlefield 6.

  Het lijkt erop dat EA alles op alles wil zetten om Battlefield 6 dit jaar nog uit te brengen. Ze vinden het zo belangrijk dat het Need for Speed project van Criterion uitgesteld wordt zodat de studio aan de slag kan met de next-gen Battlefield. EA geeft zelf aan dat het te maken heeft met hoe moeilijk het is om games te ontwikkelen vanuit huis en dat de ontwikkelaars bij DICE een beetje uitgeput zijn door de thuiswerk situatie.

  Zonder Criterion zou de game alsnog op tijd af zijn, maar het zijn gewoon een paar extra handjes om te zorgen dat alles werkt zoals het hoort te werken. Need for Speed is gelukkig alleen maar uitgesteld en niet gecanceld, want dat zou een stuk teleurstellender zijn. Criterion is volgens EA nog steeds hard aan het werk aan de populaire racegame, maar Need for Speed komt simpelweg een jaartje later uit. Iets waar racefans waarschijnlijk een stuk minder blij mee zullen zijn.

  Need for Speed niet nodig door Codemasters

  Dat Need for Speed nu uitgesteld wordt zodat Criterion kan helpen met Battlefield 6 is niet zo gek. Met de recente aankoop van Codemasters weet EA al dat er dit jaar een nieuwe racegame uit hun stal komt. Als ze dan ook nog een Need for Speed game uitbrengen rond dezelfde periode, dan zitten ze alleen maar in hun eigen vaarwater. Het lijkt er nu op dat er drie studio's aan Battlefield 6 werken, namelijk DICE Stockholm, DICE LA en Criterion. De verwachtingen voor de populaire shooter worden alleen maar hoger, laten we hopen dat ze het waar weten te maken aan het einde van dit jaar.

  Battlefield 6

  Verkijgbaar vanaf 2022

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.