EA neemt ontwikkelaar Codemasters definitief over

  Er werd al langere tijd over onderhandeld, maar nu is de kogel echt door de kerk: EA neemt ontwikkelaar Codemasters over. De uitgever legt voor de studio maar liefst 1,2 miljard dollar neer.

  In november gingen de onderhandelingen voor de overname van Codemasters al van start. Toen was de potentiële koper alleen niet Electronic Arts, maar Take Two, de uitgever van onder andere Rockstar en 2K. Alles leek in pannen en kruiken, totdat EA in december een hoger bod uitbracht. Een aantal maanden laten is de deal nu eindelijk rond en is Codemasters officieel onderdeel van EA, zo laat de uitgever weten via een persbericht.

  Andrew Wilson, de CEO van EA, is enthousiast om met de Britse studio aan de slag te gaan, om nieuwe race-ervaringen naar de spelers te brengen. Ook Frank Sagnier, de grote baas bij Codemasters, ziet het al een mijlpaal voor de studio.

  “De samenwerking met EA geeft onze teams de mogelijkheid om onze geliefde franchises naar nieuwe hoogtes te brengen en een enorm publiek over de hele wereld aan te spreken. Samen kunnen we het landschap van racegames een nieuwe betekenis geven.”

  Frank Sagnier, CEO Codemasters

  Een flinke portfolio aan racegames

  Met de overname van Codemasters wordt EA in één klap hofleverancier van racegames. De uitgever had zelf natuurlijk al de Need for Speed franchise, maar krijgt daar nu series bij als Formula 1, DiRT en Grid.

  Fans van deze series hoeven bovendien niet bang te zijn dat de grote uitgever nu allemaal veranderingen gaat aanbrengen. In gesprek met IGN laat Matt Bilbey van EA weten dat ze de studio’s van Codemasters 'zullen behandelen als een onafhankelijke groep, maar dat ze alle steun zullen krijgen die ze nodig hebben'. Ondertussen zal natuurlijk het lot van ontwikkelaars als Maxis en Westwood Studios door het achterhoofd blijven spoken bij liefhebbers van Codemasters.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.