Column: De PS5 is mijn beste vriend tijdens Covid

  Het klinkt misschien een beetje raar, maar de PS5 is mijn beste vriend geworden tijdens Covid. Je moet toch iets doen als je iedere dag alleen maar thuis zit?

  Sony

  Het is misschien raar om een object als beste vriend te bestempelen en daar ben ik het eigenlijk compleet mee eens, maar toch is de PS5 heel erg belangrijk voor me geweest tijdens Covid. Laat me trouwens wel beginnen door te zeggen dat ik mijn PS5 zelf heb aangeschaft met mijn zuurverdiende centen. Er zijn namelijk nog wat mensen die denken dat wij als journalisten de console gewoon gratis krijgen van Sony, maar dat klopt dus niet helemaal.

  De console is ook gelijk mijn beste aankoop geweest tijdens Covid en er zijn nogal wat apparaten waar de felbegeerde console mee moet concurreren. Zo heb ik naast een PS5 ook nog een airfryer en een hometrainer, om de airfryer kilo's er weer af te fietsen, gekocht. De PS5 wint de strijd met de andere apparaten omdat het me urenlang vermaak biedt en me een compleet nieuwe ervaring geeft op het gebied van gaming.

  De next-gen ervaring

  Er zijn flink wat mensen die zeggen dat de PS5 momenteel alleen maar troep te bieden heeft en er geen reden is om de console nu al aan te schaffen. Met alle respect, iedereen heeft natuurlijk recht op zijn eigen mening, maar jullie zitten nogal fout. Naast upgrades voor grote titels zoals Destiny 2, Rainbow Six Siege en Assassin's Creed Valhalla, weet de PS5 ook een paar unieke ervaringen al op mijn pad te gooien.

  Een van de eerste games die ik namelijk speelde op de next-gen console was de Demon's Souls Remake. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik niet zo heel goed ben in Souls games en dat ik voorheen ook niet echt de moeite heb genomen om me in de games te verdiepen. De Demon's Souls Remake bracht daar verandering in, want wat is het een fantastische game om te spelen. Daarnaast weet de game ook flink wat vermogen uit de PS5 te slepen.

  Het idee dat er nu geen reden is om de console te kopen is dus volstrekt belachelijk, wederom met alle respect. Er is natuurlijk ook gewoon een reden dat de console zo moeilijk te krijgen is, veel mensen willen de PS5 gewoon hebben omdat het een unieke ervaring biedt. Dan moeten de echte klappers voor de next-gen console zelfs nog komen en die komen hopelijk eerder dan later.

  Sony Playstation

  Ironie en mazzel

  Ergens is het natuurlijk best wel ironisch dat de PS5 mij door Covid heen sleept, want laat Covid nou net de voornaamste reden zijn dat de console zo slecht te krijgen is. Ik heb in dat opzicht ook wel flinke mazzel dat ik de console van Sony gelijk bij release heb weten te bemachtigen. Ik besef me absoluut wel hoeveel geluk ik heb gehad met het bestellen.

  Toch is het de vraag hoe erg de invloed van Covid was op het productieproces van de PS5, want Sony was, voor zover wij weten, best goed voorbereid op het lanceren van de console. De vraag voor een next-gen console is waarschijnlijk alleen veel groter dan Sony had verwacht. Ergens hadden ze het wel kunnen zien aankomen, want een pandemie waarbij iedereen thuis zit, lijkt het perfecte moment om een console uit te brengen.

  Iedereen wil namelijk iets te doen hebben en een next-gen console lijkt gewoon de makkelijkste manier om een nieuwe beleving te krijgen. Nou blijkt het allemaal niet zo makkelijk te zijn, doordat de consoles niet aan te slepen zijn, maar de gedachte is niet verkeerd. Hopelijk wordt het bemachtigen van de PS5 zo snel mogelijk wat makkelijker, misschien vanaf maart al wel.

  Beste vriend

  Waarschijnlijk is de PS5 ook mijn beste vriend geworden tijdens Covid doordat ik mijn echte vrienden natuurlijk niet zoveel kan zien. Ik spreek een hoop vrienden terwijl ik online aan het gamen ben, maar doordat we allemaal binnen moeten blijven zie ik ze helaas weinig in het echt. De PS5 weet in dat opzicht dus wat schrale troost te bieden door me te verbinden met de vrienden die ook een PlayStation hebben.

  Mijn PS5 weet me door de eenzame weekends heen te slepen en me te behoeden voor het enge Covid virus. Naast games kan ik namelijk ook gewoon alle films en series kijken die aangeboden worden op de verschillende streamingdiensten. Ik snap wel dat mensen heel graag de next-gen console willen bemachtigen, het geeft je namelijk veel vrijheid en opties om te genieten van alle nieuwe games, films en series die er te vinden zijn.

  Het mag duidelijk zijn dat de PS5 in ieder geval een prominente plek in mijn vriendenboekje vanwege zijn uitstekende staat van dienst tijdens Covid. Daarbij komt ook nog dat het einde van de crisis nog niet eens echt in zicht is en dat de console me nog langer moet vermaken. Zoals het nu gaat, komt het helemaal goed met dat vermaak, zeker met de verschillende games die we bij State of Play hebben mogen aanschouwen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.