Nederlandse bioscopen bereiden voor op heropening

News
woensdag, 19 januari 2022 om 15:30
bioscoopf1636647754
2021 is een slecht jaar geweest voor bioscopen. Dit komt omdat tijdens een groot gedeelte van het jaar de bioscopen wegens de coronamaategelen gesloten zijn geweest. De brancheorganisatie NVBF denkt dat de bioscopen gewoon veilig open kunnen dus roept het kabinet op om de bioscopen weer open te laten gaan.
De bioscoopbranche is één van de sectoren die hard getroffen is door de maatregelen. In het bericht van de NVBF staat dat ondanks de overheidssteun de reserves op zijn en er eigenlijk geen winst meer kan worden gemaakt. Daarom roept de brancheorganisatie het kabinet op om de bioscopen weer te openen.

Wat wil de bioscoopbranche?

De NVBF roept het kabinet op om de bioscopen dus te heropenen. Nederland zou namelijk het enige land zijn in Europa waar deze sector gesloten is. Daarnaast wil de branche dat de overheid of met een QR-code werkt of 1,5 meter en een mondkapje. Zo denkt de branche dat de bioscopen veilig open kunnen.
Daarnaast roept de branche ook op om kleine bioscopen de ruimte te geven om weer omzet te maken door niet met sluitingstijden van 17.00 uur te komen. Ook roept de NVBF het kabinet op om bioscopen met meerdere locaties de volledige TVL uit te betalen. Momenteel is dat niet zo dus deze grotere bioscoopketens maken verlies.
De bioscopen hopen dus zo net zoals de winkels weer open te kunnen dankzij deze oproep. Er wordt ook gezegd dat herstel van de sector nu echt nodig is omdat er aan de noodsteun niet genoeg is omdat de reserves op raken. Ook worden er geen nieuwe investeringen gedaan omdat deze geen geld opleveren. Om de sector dus te redden moet de bioscopen weer openen.