Bioscoopbranche is verbaasd over OMT-advies

News
vrijdag, 12 november 2021 om 8:00
bioscoopf1636647754
De bioscopenbranche is verbaasd over het advies dat het OMT mogelijk gaat brengen. Bioscopen en theaters zouden namelijk weer moeten sluiten, terwijl ze naar eigen zeggen juist het perfecte voorbeeld zijn van een branche waarin het juist heel goed gaat.
Het lijkt erop dat het OMT de bioscopen en theaters wil sluiten om de stijgende coronabesmettingen weer onder controle te krijgen. De bioscoopbranche is erg verbaasd om deze potentiële maatrelgel en geeft belangrijke feiten te kennen.
Zo is de bioscoopsector één van de weinige sectoren die de QR-check vanaf zijn introductie in de branche altijd op orde had en de gasten altijd actief controleerde. Daarnaast hebben de bioscopen veel moeite gedaan om extra personeel aan te nemen en hebben ze extra kosten gemaakt voor de QR-check. Laatst noemde Minister Grapperhaus de bioscopen nog een voorbeeld als het ging om de Corona-check.
Verder zijn er volgens de branche in de gehele coronacrisis geen besmettingen vastgesteld die naar de bioscoop waren te herleiden. De bioscopenbranche houdt zich goed aan de regels binnen de bioscopen. Daarnaast is een bezoekje aan de bioscoop een veilig uitje, omdat mensen rustig op een stoel zitten en niet juichen of door elkaar heen lopen. De branche is verbaasd dat het OMT geen uitleg heeft voor waarom het sluiten van bioscopen en theaters bijdraagt aan minder besmettingen.

Anderhalve meter in de bioscoop

Tot slot werd er vóór de invoer van de QR-code in de bioscoopbranche erg gelet op het behouden van de anderhalve meter afstand. Dat is veranderd nadat het scannen van de QR-code verplicht werd. De branche vindt het niet kunnen dat ze nu gestraft wordt voor haar goede gedrag.
De maatregel om bioscopen en theaters te sluiten is nog niet officieel aangekondigd. Het is ook onbekend of de maatregel ook in andere branches geldt. Later vandaag presenteert het kabinet nieuwe coronamaatregelen tijdens een persconferentie.

Populair Nieuws