Nederlanders zijn steeds meer op meerdere streamingdiensten geabonneerd

News
woensdag, 16 juni 2021 om 15:00
netflix1f1623844084
Het is geen geheim dat streaming steeds populairder wordt en er verschijnen dan ook steeds meer verschillende diensten. Ten opzichte van vorig jaar is er dan ook een stijging in de hoeveelheid Nederlanders die een abonnement heeft voor meerdere diensten.
Waar een paar jaar geleden Netflix nog de enige streamingdienst in Nederland was, struikel je nu bijna over de verschillende diensten. Zo heb je naast Netflix ook Disney+, Videoland en Amazon Prime die goede zaken doen in ons land. En dan hebben streamingdiensten als HBO Max en Viaplay ook nog eens plannen om met een Nederlandse versie te komen.
Het is dan ook niet zo vreemd om te zien dat steeds meer Nederlands op meerdere streamingdiensten zijn geabonneerd, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Het bedrijf vroeg aan 15.000 mensen naar hun gebruik van streamingdiensten. Daaruit blijkt dat maar liefst een kwart van hen twee of meer abonnementen heeft op een streamingdienst. Die groep bestaat voornamelijk uit gezinnen en mensen onder de 35 jaar. Hoe groot de stijging is ten opzichte van vorig jaar is niet bekend.

Streaming blijft groeien in Nederland

Niet alleen de groep mensen met meerdere streamingdiensten groeit in ons land, maar ook de hoeveelheid mensen die überhaupt op een dienst zijn geabonneerd. Uit het onderzoek van Telecompaper vorig jaar kwam uit de bus dat 57 procent van de ondervraagden geen abonnement heeft op een streamingdienst. Dat is nu nog maar 49 procent.
De populairste combinatie van streamingdiensten in Nederland is die van Netflix en Videoland. 16 procent van de ondervraagden zegt namelijk op die twee diensten te zijn geabonneerd. Op plek twee staat de combinatie van Netflix en Disney+ met 7 procent, met vlak daarachter de trio van Netflix, Videoland en Disney+ op plek drie met 6 procent.

Populair Nieuws

Laatste Reacties