'Disney verslaat Netflix in streaming over een paar jaar'

News
maandag, 15 maart 2021 om 18:00
disney plus nederland nu beschikbaar en tijdelijk gratis 154498 1f1620124486
Het gaat lekker met Disney als het gaat om streaming. In slechts anderhalf jaar tijd heeft Disney+ al de mijlpaal van 100 miljoen abonnees bereikt en volgens analytici zal het bedrijf zelfs Netflix verslaan over een paar jaar.
Toen Disney met haar eigen streamingdienst kwam in november 2019, heerste er veel scepsis over Disney+. Bij lancering kwam het bedrijf meteen met The Mandalorian, maar voor de rest stond er niet veel content op de streamingdienst. Sindsdien is Disney alleen haar aan de bak geweest om dat probleem op te lossen, onder andere door het introduceren van Star. Met de nieuwe pilaar kunnen ook films en series die niet ‘kindvriendelijk’ naar het platform komen.
Door het harde werk en de coronacrisis is Disney+ sneller gegroeid dan iedereen had verwacht. Vorige week kon The Walt Disney Company namelijk al bekendmaken dat de mijlpaal van 100 miljoen abonnees is bereikt, terwijl Disney zelf dacht daar vijf jaar voor nodig te hebben. Het bedrijf wil nu flink doorpakken, door minimaal 100 nieuwe titels per jaar te introduceren.

Kan Disney de troon veroveren op Netflix?

Dat Disney+ succesvol is, zal niemand ontkennen, maar Netflix heeft nog steeds de troon in handen met bijna 204 miljoen abonnees. Volgens analistenbureau Ampere Analysis zal het alleen niet lang duren voordat Disney over die aantallen heeft gaat, zo meldt The Guardian. De verwachting is dat Disney+ eerst de tweede plaats van Amazon Prime Video gaat overnemen in 2024, om vervolgens de grootste te worden in 2025 met 286 miljoen leden.
Als we ook de andere streamingdiensten van Disney in acht nemen, zoals ESPN+ en Hulu, dan zal Disney zelfs als de leiding nemen in 2024. Netflix zal dus aan de bak moeten om de voorsprong te behouden!

Populair Nieuws