Disney laat Massive Star Wars game maken door Avatar: Frontiers of Pandora

News
woensdag, 16 juni 2021 om 15:30
2021 06 14 avatar 1f1680607861
Op de Ubisoft Forward show tijdens E3 2021 werden we op het laatst verrast door Avatar: Frontiers of Pandora. Niet alleen spelers waren onder de indruk, ook Disney. De game zorgde er namelijk voor dat Massive een open world Star Wars game mag maken.
De grote winnaar van E3 2021 was overduidelijk Microsoft, maar ook Ubisoft had een aantal mooie aankondigingen. De grote verrassing op de Ubisoft Forward was bijvoorbeeld de eerste, beeldschone in-game beelden van Avatar: Frontiers of Pandora. Veel kijkers waren onder de indruk van de beelden.
De game is ook al belangrijk geweest voor ontwikkelaar Massive Entertainment. In een interview met IGN geeft Sean Shoptaw, de Senior Vice President van Walt Disney Games, aan dat Avatar: Frontiers of Pandora de doorslag gaf om Massive toestemming te geven om een Star Wars game te maken.

Open world Star Wars idee van Massive én Disney

Eerder dit jaar maakte Disney bekend dat Lucasfilm Games en Ubisoft samenwerken voor een Star Wars game, terwijl voorheen de franchise exclusief in handen was van EA. De ontwikkelaar voor dat project is dus Massive Entertainment, dat met Avatar: Frontiers of Pandora en de Division games een expert is in open world games. Toch was het niet alleen Massive dat met het idee kwam om een open world Star Wars game te maken.
Wanneer fans precies met de open world Star Wars game aan de slag kunnen is nog niet bekend. Avatar: Frontiers of Pandora moet uitkomen in 2022 voor PC en de next-gen consoles.