Nederlander eerste mutant in het Marvel Cinematic Universe

News
vrijdag, 16 juli 2021 om 17:30
black widow david harbourf1626446190
Door de overname van 20th Century Fox door Disney is het eindelijk mogelijk voor mutanten en X-Men om te verschijnen in het Marvel Cinematic Universe. Een Nederlander heeft de eer om de eerste mutant in het MCU te zijn!
Wie Black Widow heeft gezien in de bioscoop of Disney+, zal op een gegeven moment waarschijnlijk een boomlange acteur voorbij hebben zien komen. De gigantische man in kwestie is de Nederlandse acteur Olivier Richters die een cameo mocht spelen in de nieuwe Marvel film.
De verschijning van Richters in Black Widow is alleen belangrijker dan de meesten hadden gedacht. Via Instagram vertelt de Nederlander namelijk de ware identiteit van zijn rol: Ursa Major. Richters heeft daarmee een primeur te pakken.
Nadat de productie aan de Nederlander vertelde wie hij speelde, moest hij naar eigen zeggen een traantje laten. Volgens Richters is er namelijk een droom voor hem uitgekomen, door een officiële superheld te spelen. Hij hoopt ook dat Ursa Major terug zal keren in een andere MCU film in volle glorie.

Eindelijk mutanten in het MCU

Hoewel de X-Men en het Marvel Cinematic Universe onder de vlag van Marvel vallen, was het tot voor kort niet mogelijk voor de superhelden om in elkaar films te verschijnen. In de comics is dat meermaals het geval geweest, maar de rechten van het MCU liggen bij Disney, terwijl de rechten van de X-Men films bij 20th Century Fox liggen.
Daar is verandering in gekomen door de overname van 20th Century Fox door Disney. Daarom kunnen mutanten nu verschijnen in het Marvel Cinematic Universe. Ook Deadpool zal binnenkort zijn debuut maken in het MCU.