Nederland komt voorbij in opvallende bioscoopfilm

News
dinsdag, 11 juli 2023 om 16:30
barbie filmf1672678083
Je hoort zo vaak dat Nederland een klein landje is dat het een gekke gewaarwording was als het onverwacht ergens genoemd wordt. Maar als je binnenkort nog naar de bioscoop gaat, kan het zijn dat je Nederland in de film ziet opduiken. Het is alleen wel een klein rolletje.
Nederlanders willen nog wel eens een zekere trots voelen als “hun landje” ook maar ergens genoemd wordt. Als dat ook bij jou voor warme gevoelens zorgt, is de film Barbie mogelijk een aanrader. In een nieuwe video rondom Ken komt Nederland namelijk even kort voorbij.
Het is een heel (stereo)typisch tafereel, zoals vaker gebeurt in Hollywood-films (Broek op Langedijk is in het echt heel anders dan in Spider-Man Far From Home). Barbie (Margot Robbie) en Ken (Ryan Gosling) fietsen op een tandem langs een rij windmolens bij grote bollenvelden. Wie toevallig met de ogen knippert kan het hele moment zomaar missen.
Het is trouwens niet helemaal duidelijk of dit beeld ook echt in de film zit. Het lijkt logisch, maar het gebeurt soms dat er beelden worden opgenomen die in promotiemateriaal terechtkomen, maar vervolgens de film niet halen. In sommige gevallen worden er zelfs beelden geschoten die helemaal niet voor de film bedoeld zijn.

Wanneer draait Barbie in de Nederlandse bioscopen?

Als je zeker wil weten of Nederland te zien is in de Barbie-film, hoef je niet lang meer te wachten. De film draait namelijk vanaf 19 juli in de bioscoop. Een dag later kun je een heel andere sfeer proeven bij Oppenheimer, wat bij filmliefhebbers voor de nodige hilariteit heeft gezorgd, ook al is de Barbie-film zeker niet inhoudsloos.