'Naughty Dog ontslaat stilletjes personeel'

News
dinsdag, 03 oktober 2023 om 16:00
the last of us part 1 joel en ellief1681036178
Naar verluidt gaat het niet goed met de ontwikkeling van The Last of Us multiplayer game. Nu zou de studio ook nog eens stilletjes personeel ontslaan.
Lange tijd is Naughty Dog het pareltje van Sony geweest. Met Crash Bandicoot, Jak and Daxter, Uncharted en The Last of Us heeft de studio aan de wieg gestaan van zeer belangrijke PlayStation-franchises. Maar het lijkt erop dat het nu wat minder goed gaat bij de ontwikkelaar.
Volgens Kotaku zijn er namelijk meerdere personeelsleden ontslagen bij het bedrijf. Volgens interne bronnen zouden er 25 medewerkers zijn ontslagen, met name parttime werkkrachten. De ontslagen werknemers zouden geen ontslagvergoeding krijgen en worden onder druk gezet door Naughty Dog om geen informatie hierover naar buiten te brengen. Dat laatste geldt ook voor medewerkers die nog wel bij de studio werkzaam zijn.
De contracten van de personeelsleden zouden eind oktober officieel worden geschrapt. Tot die tijd moeten de werknemers nog gewoon doorwerken. Sony heeft nog niet gereageerd op vragen van Kotaku.

Problemen met The Last of Us?

De berichten bij Naughty Dog volgen na een publicatie van Bloomberg in juni, waarin staat dat de ontwikkeling van het multiplayer-project van The Last of Us niet goed verloopt. Kort daarvoor heeft Naughty Dog zelf aangegeven dat de game is uitgesteld.
De game is niet helemaal geannuleerd, maar wel zijn veel ontwikkelaars overgeplaatst naar andere projecten. Sony zou die keuze hebben gemaakt na een negatief rapport van Bungie over de voortgang van de game.

Populair Nieuws

Laatste Reacties