The Last of Us multiplayer game uitgesteld

News
zaterdag, 27 mei 2023 om 10:30
the last of us multiplayer game concept artf1672849963
Slecht nieuws voor fans van The Last of Us: ontwikkelaar Naughty Dog laat weten dat de multiplayer game is uitgesteld. Daarbij is er wel ook een lichtpuntje: de ontwikkelaar werkt namelijk ook aan een ‘gloednieuwe singleplayer ervaring’.
Naughty Dog schreef op Twitter het volgende over The Last of Us multiplayer: ‘’We weten dat velen van jullie er naar uit keken om meer te horen over onze The Last of Us multiplayer game. We zijn ontzettend trots op het werk dat onze studio tot zover heeft geleverd, maar naarmate de ontwikkeling vorderde, realiseerden we ons dat het beste voo de game is om het meer tijd te geven.’’
De ontwikkelaar laat in hetzelfde bericht weten te blijven werken aan de game én aan andere games die in ontwikkeling zijn. Eén daarvan is een ‘gloednieuwe singleplayer ervaring’. Of dit om een The Last of Us game gaat is nog niet bekend, maar Naughty Dog ‘kijkt ernaar uit om binnenkort meer te delen’.

Waarom is The Last of Us multiplayer uitgesteld?

Niet lang na de aankondiging deelde Bloomberg een rapport waarin gesuggereerd wordt dat de ontwikkeling van de multiplayer game is teruggeschroefd. ‘’Een kleine groep blijft aan het project werken terwijl het bedrijf de richting opnieuw evalueert,’’ aldus het rapport. ‘’Hoewel de game niet is gecanceld, zijn veel van de ontwikkelaars overgeplaatst naar andere projecten.’’
PlayStation kondigde eerder deze week aan dat ontwikkelaar Bungie de uitgever helpt bij het voltooien van een ‘streng beoordelingsproces’ van de aankomende live-servicecatalogus. De vertraging van The Last of Us multiplayer is volgens Bloomberg een van de gevolgen. Bungie zou zorgen hebben over het ‘vermogen van de game om spelers voor een lange periode bezig te houden’.

Populair Nieuws