Naughty Dog lijkt te hinten naar nieuwe Uncharted-games

News
donderdag, 21 april 2022 om 15:30
uncharted 4f1637916858
Het is alweer een tijdje geleden dat er een nieuwe Uncharted game verscheen. Toch is de interesse in de franchise er nog wel. Nu lijkt het alsof ontwikkelaar Naughty Dog ook interesse heeft in het voorzetten van de franchise met nieuwe games.
Onlangs heeft Naughty Dog een nieuwe recruiter aangenomen. Op haar LinkedIn-pagina schrijft deze recruiter dat het “bijzonder” is om teams te bouwen voor nieuwe titels en voor de “nalatenschap van Uncharted” (via VGC). Dat lijkt natuurlijk te suggereren dat Naughty Dog nog niet klaar is met Nathan Drake.
Onlangs verscheen Uncharted: Legacy of Thieves Collection, een geremasterde bundel van Uncharted 4 en Uncharted: The Lost Legacy. Ook kwam na een lang productieproces eindelijk de film met Tom Holland in de bioscoop. Beide konden rekenen op een goede ontvangst en Naughty Dog-ontwikkelaars hebben eerder al aangegeven open te staan voor meer games in de franchise.
unchartedlegacy13f1642936465

Nieuwe Uncharted-games op komst?

Opvallend is wel dat de recruiter spreekt van de “nalatenschap” van franchise. Dat sluit nieuwe games niet uit, maar kan net zo goed slaan op meer remasters of remakes. Het is in ieder geval veelbelovend dat er teams worden samengesteld voor de franchise.
Ook zonder nieuwe avonturen van Nathan Drake kunnen we genoeg nieuwe games verwachten vanuit Naughty Dog. Op het moment lijkt de studio vooral bezig te zijn met The Last of Us. Samen met Visual Arts zou er gewerkt worden aan een remake van de eerste game, terwijl het script voor The Last of Us Part 3 volgens geruchten ook al klaar ligt.