Fans verward door fout in Mario Kart 8 Deluxe DLC

News
woensdag, 12 juli 2023 om 16:30
2022 02 11 mario kart 8 deluxef1644576160
Er is weer een nieuwe golf DLC beschikbaar voor Mario Kart 8 Deluxe. Deze brengt weer verschillende klassieke circuits naar de game, waar fans over het algemeen erg blij mee zijn. Maar één circuit maakt een grote fout die spelers allerminst begrijpen.
“De zon gaat zinloos onder, morgen moet zij toch weer op”, zei Herman Finkers ooit. De zon in Mario Kart 8 Deluxe lijkt het daarmee eens te zijn, want het wordt niet meer donker in de game. Dit terwijl het toch een vrij essentieel onderdeel is van één van de nieuwe banen.
Golf 5 van de Booster Course Pass brengt namelijk het circuit Sunset Wilds, oorspronkelijk uit Mario Kart Super Circuit, naar Mario Kart 8 Deluxe. Zoals je misschien kunt afleiden uit de naam, race je op deze baan bij zonsondergang. In Super Circuit stond de zon bij het eerste rondje nog hoog genoeg voor een oranje lucht, waarna hij in tweede en derde rondje verder achter de horizon zakte om uiteindelijk uit de hemel te verdwijnen.
Dat gebeurt dus niet in Mario Kart 8 Deluxe en dat kunnen fans maar moeilijk begrijpen. Het gelijdelijk ondergaan van de zon is mogelijk dé belangrijkste eigenschap van een baan met de naam Sunset Wilds. Extra verwarrend is dat de baan ook in Mario Kart Tour heeft gezeten, waarin de zon wel onderging zoals in Super Circuit.

Wordt Sunset Wilds in Mario Kart 8 Deluxe gefixt?

Het is niet de eerste keer dat fans een teleurstellend feit ontdekken op een DLC-circuit voor Mario Kart 8 Deluxe. Op de baan Coconut Mall stond een aantal auto’s die vroeger bewegend obstakels waren keurig stil geparkeerd. Na een update proberen ze spelers weer van koers te rammen, dus wellicht kan ook Sunset Wilds zo’n update verwachen.