Na Winnie the Pooh krijgt Mickey Mouse ook een horror film

News
dinsdag, 02 januari 2024 om 16:30
Vanaf 1 januari 2024 is Mickey Mouse officieel publiek domein geworden, wat betekent dat het exclusieve auteursrecht van Disney op het iconische figuur is vervallen en een ieder het personage mag gaan gebruiken. Direct na dit moment verscheen de trailer voor de eerste horrorfilm met Mickey Mouse genaamd Mickey's Mouse Trap.
In deze horrorkomedie is het de bedoeling dat de kindervriend afgebeeld zou moeten worden als een erg bloedlustige en bovenal doodenge seriemoordenaar die iedereen de stuipen op het lijf jaagt.
De film, geregisseerd door Jamie Bailey, lijkt een gemakkelijk poging te zijn om snel geld te verdienen, vanwege de goedkope en slechte uitstraling van de trailer. Desondanks wordt verwacht dat er interesse zal zijn, gezien eerdere successen met vergelijkbare producties zoals de horrorfilm over Winnie the Pooh. Ondanks de negatieve ontvangst bleek deze film toch veel aandacht te genereren op het internet.
De trailer voor Mickey's Mouse Trap toont een seriemoordenaar met een Mickey Mouse-masker die een groep studenten telkens achtervolgt. Hoewel de beelden er goedkoop uitzien wordt de film in maart verwacht en zal deze waarschijnlijk enkel en alleen beschikbaar zijn op streamingdiensten.

Slechte horror films

De trend om kindervrienden te gebruiken voor onverwachte genres lijkt door te zetten en ondanks kritiek lijkt er nog steeds een publiek te zijn dat nieuwsgierig is naar dergelijke nietszeggende maar nieuwe benaderingen van bekende personages (zoals eerder te zien in de Winnie The Pooh horrorfilm genaamd Winnie The Pooh: Blood and Honey).
Bekijk hier de eerste theater trailer van Mickey's Mouse Trap: