De 5 grootste film flops van 2023

Article
maandag, 01 januari 2024 om 14:00
wishf1700490089
Er zijn behoorlijk veel films uitgekomen dit jaar en het zal dan geen verrassing zijn dat er soms één behoorlijk teleurstelt. XGN rankt de 5 grootste film flops van 2023. Welke film vond jij verloren potentieel?

5. Wish

De film Wish was de enige speelfilm die Disney in het jaar van het 100ste jubileum uitbracht en bleek een enorme teleurstelling te zijn bij zowel critici evenals het publiek. De film resulteerde zelfs in het slechtste filmdebuut van Disney in de afgelopen 18(!) jaar.
De muzikale nummers werden slecht ontvangen en deden meer denken aan doorsnee popnummers dan creatieve hoogstandjes waar Disney normaal om bekendstaat. Zo zullen de liedjes niet onthouden worden als Let it Go, Hakuna Matata of Hellfire.
De animatiestijl van Wish bleek ook niks speciaals en totaal niet innovatief te zijn. Films zoals Spider-Man: Across The Spider-Verse of Puss In Boots: The Last Wish wisten hier wel in te slagen. Met de creatieve animatiestijl van deze films nog in het achterhoofd zal de kijker erg teleurgesteld zijn bij het kijken van deze film.
gran turismo st 1 jpg sd high 2023 ctmg all rights reserved 1f1703845963

4. Gran Turismo

Dit jaar kwamen veel vertolkingen van games op het witte doek uit en deze werden vaak goed ontvangen. Zo bleken de Mario-film en de The Last of Us serie op HBO een enorm groot succes te zijn. Hetzelfde kan niet gezegd worden over de Gran Turismo, een verfilming van het verhaal van een racing coureur die door middel van het gelijknamige spelletje een plekje wist te verdienen in de autosport.
Gran Turismo werd gemixt maar oke ontvangen door critici en wist zelfs enigszins winst te maken in de box office. Toch bleek de film enorm controversieel te zijn. Dit kwam door het feit dat de film gebruikmaakt van een daadwerkelijk gebeurd ongeval om het verhaal smeuïger te maken. In het echte leven werd de crash van Mardenborough op de Nürburgring fataal voor een toeschouwer en raakten meerdere andere omstanders gewond.
In de film werd deze crash afgedaan als een traumatische gebeurtenis voor Mardenborough en een behoorlijke drijfveer voor zijn goede prestatie in de daaropvolgende race (de 24 uur van Le Mans). In werkelijkheid vond deze crash twee jaar plaats na zijn debuut in Le Mans. Dit kan dus zeker gezien worden als smakeloos gebruik van een fataal ongeval.
schermafbeelding 2023 10 31 om 153956f1698763277

3. Blue Beetle

Nog een doorsnee superheldenfilm, wie zit daar nou op te wachten? Nou blijkbaar niemand dus. De introductie van het Blue Beetle personage door DC werd veelal beschouwd als niets nieuws en zeer onnodig.
De film weet op geen enkele manier het wiel opnieuw uit te vinden en doet veel denken aan de originele Spider-Man en aan de Iron Man-trilogie. Mede hierdoor is de film erg simpel en cliché te noemen. De nietszeggende slechterik, het simpele verhaal en alles bij elkaar betekent dat deze film geen rewatch zal verdienen.
Superhelden-moe zijn de meesten tegenwoordig wel en deze film heeft hier zeker niet bij geholpen. Ondanks dat er nog hoop dit jaar was door de derde Guardians of the Galaxy-film en de Spider-Verse-films bleek Blue Beetle toch een enorme teleurstelling en mogelijk een laatste deuk te geven aan het superheldengenre.

2. The Flash

Met de uiterst controversiële acteur Ezra Miller in de hoofdrol begon deze film al met een behoorlijk slechte reputatie. Toen vervolgens beelden naar buiten kwamen van de bijzonder slechte productiekwaliteit werd deze film voor eens en altijd gedoemd tot een enorme film flop.
De vele cameos en behoorlijk lachwekkende CGI werden uiterst vaak aan de schandpaal gehangen online en de plot hangt aan zo’n absurd dun draadje dat niemand deze film echt zou kunnen interesseren.
Het enige hoogtepunt was namelijk de terugkeer van Michael Keaton als Batman, maar zelfs hij wist er niet voor te zorgen dat deze film geen groots verlies zou draaien op de box office. Een enorm lelijke film die in de nabije toekomst geen deel gaat nemen aan James Gunn zijn DCEU resulteert in het resultaat dat je deze film gerust mag overslaan.
schermafbeelding 2023 09 28 om 143743f1703865486

1. Expend4bles

De slechtste film dit kalenderjaar is voor ons met kop en schouders erboven (of eronder) de vierde film in de Expendables franchise. Na een pauze van negen jaar was het weer de tijd voor Sylvester Stallone en Jason Statham om deel te nemen in een gruwelijke actiefilm, althans dat was de bedoeling. De film bleek namelijk, vooral in de actiescènes, van een ondermaatse kwaliteit te zijn en leek de helft van de tijd opgenomen te zijn voor een green screen.
De plot van de film bleek zelfs voor een actiefilm erg ondermaats en de plottwist aan het einde was ronduit lachwekkend, zo cliché. De acteurs kwamen overduidelijk alleen op de set om geld te verdienen en wordt ook door iedereen uitgestraald.
De film wist amper geld binnen te harken en maakte hierdoor dus ook enorm veel verlies, gecombineerd met het feit critici deze film gruwelijk afgemaakt hebben betekent het dat deze film onze lijst van slechtste film flops van 2023 topt.