Update - Verkeerde versie Winnie the Pooh per ongeluk getoond aan klas vol kinderen

News
maandag, 23 oktober 2023 om 14:30
Een leraar in Florida heeft een grote fout gemaakt. De docent toonde namelijk de verkeerde versie van Winnie the Pooh, de horrorfilm Blood and Honey, aan een klas vol jonge kinderen.

Update - Regisseur is stomverbaasd

Na het opmerkelijke verhaal vorige week heeft Variety de mening gevraagd van regisseur Rhys Waterfield. Hij vindt de situatie bizar, omdat volgens de Brit 'er geen mogelijkheid is dat je Winnie the Pooh: Blood and Honey kan verwarren voor een kinderfilm'. Al binnen de eerste tien minuten 'zijn er krankzinnige dingen aan de hand'. Waterfield hoopt wel dat hij niet de jeugd van de geschrokken kinderen heeft verpest.
Origineel bericht:
De originele verhalen van Winnie the Pooh zijn vorig jaar zo oud geworden, dat ze nu onderdeel zijn van de public domain. Dat betekent dat er geen copyright meer op zit en ze gebruikt mogen worden in andere werken. Het duurde niet lang voordat een horrorfilm werd aangekondigd en eerder dit jaar verscheen te film onder de naam Winnie the Pooh: Blood and Honey.
Het wordt daardoor nu wel oppassen welke versie van Winnie the Pooh je aan kinderen laat zien. Een leraar op een basisschool in Florida is daar recent achter gekomen. Een klas vol Fourth Graders - van 9 of 10 jaar - werd namelijk Winnie the Pooh: Blood and Honey getoond. Dat meldt CBS News.
Volgens ouders duurde het twintig tot dertig minuten voordat de horrorfilm werd afgezet. De leraar zou initieel geweigerd hebben om de film stop te zetten, zelfs nadat meerdere kinderen hadden gezegd dat ze de film niet wilden zien. De kinderen hadden zelf de film uitgekozen uit een lijst, niet wetende dat het ging om een horrorfilm.

Gestopt voor de bloederige stukken

Het schoolhoofd, Vera Hirsh heeft na het incident een verklaring gegeven aan UNILAD. Volgens Hirsh is de film per ongeluk getoond en ging het alleen om de eerste twintig minuten. Tijdens die twintig minuten zou ‘een enge scène getoond zijn, daarna heeft de leraar meteen de video stopgezet’.
De verklaring van de school is wel opmerkelijk. Winnie the Pooh: Blood and Honey begint namelijk al met een geanimeerde opening die sterk verschilt met de gebruikelijke verhalen van de pratende dieren. Daarna volgt de eerste gruwelijke dood al na elf minuten in de film. Een stuk eerder dan de twintig minuten en meer dan alleen een ‘enge’ scène.
Dit bericht is bijgewerkt op 23 oktober 2023.