Battlefield 4 overspoeld met spelers na Battlefield 2042 reveal

News
maandag, 21 juni 2021 om 13:30
battlefield 2042 battlefield 6 4f1649153012
Liefhebbers van Battlefield kunnen dit jaar eindelijk weer aan de slag met een nieuw deel in de reeks. Veel spelers werden na de Battlefield 2042 zo enthousiast, dat de servers van Battlefield 4 plotseling werden overspoeld.
Het is alweer acht jaar geleden dat Battlefield 4 is uitgekomen en met drie nieuwe delen erna, zijn er niet veel spelers die de game dagelijks opstarten. EA heeft dan ook al jarenlang geen problemen meer gehad met de servers. Ten minste, tot voor kort.
Na de reveal van Battlefield 2042 lijkt het erop dat veel spelers weer zin hebben gekregen in een Battlefield game die zich in de moderne tijd afspeelt. Aangezien Battlefield I en Battlefield V zich afspelen in de Eerste en Tweede Wereldoorlog, moeten spelers daarvoor weer een oudere titel opstarten. En dat hebben ze gemerkt bij EA. De servers van Battlefield 4 werden de afgelopen dagen dan ook overspoeld.

Maatregelen na Battlefield 4 server problemen

De grote toestroom van nieuwe spelers zorgde ervoor dat de servers van Battlefield 4 het niet helemaal aan konden. In sommige delen van de wereld moesten spelers dan ook in de rij staan voordat ze een match in Battlefield 4 konden spelen.
Dat is ook opgevallen bij EA. De uitgever heeft nu namelijk de servercapaciteit verhoogd en is weggeblazen door het enthousiasme en reacties van de spelers van de Battlefield 2042 reveal, zo meldt community manager Straatford. De drukte in Battlefield 4 zal voorlopig nog wel even blijven, want het nieuwste deel in de reeks verschijnt pas op 22 oktober.