Update - Prijs voor Mulan op Disney+ onthuld

  Na diverse keren uitgesteld te zijn heeft Disney de knoop doorgehakt: de film Mulan slaat de bioscopen over en komt op 4 september rechtstreeks naar Disney+. Maar abonnees op de streamingsdienst hoeven nog niet te gaan juichen, er zit een flinke adder onder het gras.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  Update - Disney maakt prijs Mulan op Disney+ bekend

  Disney heeft via Twitter bekendgemaakt hoeveel Mulan gaat kosten als je de film vanaf 4 september op Disney+ wil kijken. Door middel van VIP-toegang kun je de film kijken voor een prijs van 21,99 euro. Zodra je de prijs hebt betaald, kun je de film zolang je een abonnement hebt op Disney+ zo vaak je wil kijken.

  Check hieronder het bericht van Disney.

  Het oorspronkelijke bericht hieronder.

  Het zit de live action versie van Mulan niet mee. Oorspronkelijk had de film in maart in de bioscopen moeten verschijnen, maar het coronavirus gooide direct roet in het eten. Mulan was daarmee een van de eerste bioscoopfilms die uitgesteld moest worden. Dat is al niet de oorspronkelijke releasedatum, al in 2016 werd de film aangekondigd met een geplande releasedatum van november 2018. Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en vindt Disney het blijkbaar welletjes.

  Disney heeft inmiddels besloten voor de release van Mulan de bioscopen grotendeels over te slaan: in landen waar Disney+ beschikbaar is, waaronder Nederland, zal de film op die streamingsdienst verschijnen. Toch zal niet iedereen de film zomaar kunnen bekijken, er hangt namelijk een extra prijskaartje aan de film: naast het Disney+ abonnement zal de film na de premiere 30 dollar kosten. Er is nog niet bekend of niet-abonnees de film ook kunnen bekijken. In landen waar Disney+ niet beschikbaar is zal de film alsnog in de bioscoop verschijnen.

  Mulan naar Disney+: Lion King ging de film al voor

  Dat Mulan naar Disney+ komt is geen verrassing. Al bij het uitstel in maart werd gesproken over een release op Disney+ in oktober. Destijds versprak een Disney medewerker zich, waarna deze melding snel weer verdween. Eerder gebeurde iets soortgelijks al met Lion King, die ook al versneld op Disney+ verscheen. Blijkbaar is de datum van oktober nu iets naar voren gehaald, maar wel met de extra premie.

  Mulan is niet de enige film die uitgesteld is vanwege het coronavirus. Ook de film Tenet werd al uitgesteld in delen van de wereld, waaronder de Verenigde Staten. Onduidelijk is wat er gaat gebeuren met films die binnenkort moeten verschijnen, waaronder Black Widow en de Pixar film Soul.

  Inmiddels is al wel bekend dat Mulan een vervolg gaat krijgen en zelfs al in preproductie zou zijn.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.