'iPhone 12 Pro krijgt toch geen 120hz scherm'

News
dinsdag, 25 augustus 2020 om 15:00
iphone technology iphone 6 plus apple 17663f1591615025
Later dit jaar komt Apple met haar nieuwe iPhone 12. Eén van de modellen, de iPhone 12 Pro, zou naar verluidt een 120hz scherm krijgen. Volgens analistenbureau DSCC gaat dat feestje alleen niet door.
Apple is als het aankomt op de release van de iPhone 12 vrij stil geweest. Heel vreemd is dat niet, want de Amerikaanse techgigant houdt vaak de kaarten dicht op de borst, tot de officiële onthulling vlak voor release. Dat laatste zal dit jaar later plaatsvinden dan normaal, waarschijnlijk door de gevolgen van het coronavirus.
Een latere release lijkt alleen niet het enige probleem te zijn voor Apple. Naar verluidt moet de iPhone 12 Pro namelijk een scherm krijgen met een 120hz verversingssnelheid. Volgens Ross Young van analistenbureau DSCC heeft Apple wel de benodigde panelen om 120hz te halen, maar niet de 120hz driver integrated chips. Waarschijnlijk heeft de productie van de chips te lang stilgelegen door het coronavirus.

Lastige keuze voor Apple

Door het gebrek aan de belangrijke onderdelen staat Apple voor een lastige keuze: de iPhone 12 Pro uitstellen of het model uitbrengen met een standaard 60hz scherm. Volgens Young heeft het Amerikaanse bedrijf gekozen voor de laatste optie, zodat fans niet nog langer moeten wachten op de smartphone. Dat betekent alleen wel dat een vrij grote feature, waarbij games en apps veel vloeiender ogen, afwezig zal zijn bij de iPhone 12 Pro. Concurrenten als Samsung en OnePlus bieden respectievelijk met de Galaxy S20 en OnePlus 8 Pro wel modellen met een 120hz scherm.