MrBeast maakt duidelijk waarom hij zijn video's niet op X deelt

News
dinsdag, 02 januari 2024 om 13:00
MrBeast is één van de populairste content creators van het moment. Zijn video’s deelt hij alleen niet op X en hij heeft aan Elon Musk duidelijk gemaakt waarom hij dat niet doet.
Tien jaar geleden is MrBeast begonnen als een ‘simpele’ content creator die video’s maakte over Minecraft, Call of Duty en andere games. Sindsdien is Jimmy Donaldson, zoals MrBeast in het echt heet, alleen uitgegroeid tot één van de populairste content creators, die extreem ambitieuze video’s maakt. Zo heeft hij zijn eigen Squid Game georganiseerd en recent heeft hij 100 waterputten aangelegd in Afrika.
Zijn video’s zijn zo populair dat ze steeds meer dan honderd miljoen keer worden bekeken. Nu wordt de content creator ook aangemoedigd om zijn video’s te delen op X, het platform dat voorheen bekendstond als Twitter. Het werd zelfs gevraagd door Elon Musk zelf.
Maar MrBeast is voorlopig niet zijn plan om video’s te delen op het social media platform. Volgens Donaldson kosten zijn video’s namelijk miljoenen dollars om te maken en zelfs als hij miljarden views krijgt op X, dan zal hij niet eens een fractie terugverdienen van de kosten die hij in de video’s steekt. Pas als ‘de monetization echt op stoom komt’, zal de content creator pas zijn video’s delen op X.

Meer focus op video’s

Dat Musk nu ineens MrBeast aanmoedigt om zijn content te delen op het platform, komt omdat er de laatste maanden meer focus is gelegd op de video’s op X. Abonnees hebben nu zelfs de mogelijkheid om video’s te uploaden die maximaal twee uur lang duren.
Het zorgt alleen wel voor het nodige extra werk voor het personeel van X. Binnen de kortste keren werden er namelijk films in zijn totaliteit gedeeld op het platform, zoals Shrek the Third.