Nieuwe Die Hard film in de startblokken?

News
dinsdag, 02 januari 2024 om 12:00
Er is een gerucht over een Die Hard prequel-film die in ontwikkeling is bij 20th Century Studios. Deze film zou de vroege avonturen van een jonge John McClane verkennen. Dit is het personage dat eerder vertolkt werd door Bruce Willis in de originele franchise.
Hoewel er nog geen officiële bevestiging is past dit in de trend van Hollywood om populaire franchises opnieuw op te starten. Volgens scooper Daniel Richtman (DanielRDK) zou de nieuwe film zich focussen op een jongere versie van het personage.
Eerder waren er plannen voor een Die Hard film met de titel McClane, die zowel een prequel als sequel zou zijn en zich in twee verschillende tijdperken zou afspelen. Deze plannen werden alleen verworpen toen Disney het project in 2019 schrapte en Bruce Willis met pensioen ging na de diagnose van dementie.

Plot nieuwe Die Hard film

De film zal naar alle waarschijnlijkheid gaan over het verhaal van John McClane als een beginnende politieagent bij het NYPD.
Opvallend is dat in 2017 regisseur Len Wiseman, bekend van de 2007 sequel Live Free or Die Hard, betrokken was bij de adaptatie van de eerder geschrapte Die Hard: Year One. Helaas kwam het project niet van de grond nadat Willis naar verluidt weigerde de schrijvers en een nog niet eerder genoemde ster te ondersteunen. Het script werd in 2019 herzien door het productieteam, maar het project werd uiteindelijk in 2021 weggenomen bij Fox na de overname door Disney.
Het is zelfs vrij aannemelijk dat de film een Disney+ serie zal gaan worden. Bepaalde geruchten wijzen hierop.

Populair Nieuws