Max Verstappen schrijft brief aan fans: "Het betekent enorm veel voor mij"

News
dinsdag, 02 januari 2024 om 14:00
max verstappen gp abu dhabi 2023f1701073633
2023 was een speciaal jaar voor Max Verstappen. In een open brief heeft de drievoudig wereldkampioen zijn fans bedankt voor hun steun tijdens het seizoen.
Het gebeurt niet vaak dat een coureur tijdens één seizoen zo succesvol is als Max Verstappen in 2023. De Nederlander heeft maar liefst 19 van de 22 races gewonnen, waarmee hij niet alleen het record in handen heeft van meeste overwinningen in één seizoen, maar ook het hoogste percentage overwinningen in één seizoen. Een record dat al ruim zeventig jaar in handen was van Alberto Ascari.
Hoe speciaal het seizoen was voor Verstappen, werd ook duidelijk voor de coureur in de laatste Grand Prix. Bij het afscheid nemen van de RB19 werd de Nederlander emotioneel, omdat hij misschien wel nooit meer zo’n speciale auto zal krijgen.
In een open brief blikt Verstappen nu ook terug op het speciale seizoen. De Nederlander zegt dat als hij terugdenkt aan 2023 niet aan alle records en achievements denkt, maar aan de enorme steun die hij van Red Bull Racing en fans over de hele wereld heeft gekregen.

“De steun van de fans was echt geweldig. Natuurlijk krijg je die van het publiek op het circuit - en op plaatsen als de Red Bull Ring, Spa en Suzuka was het gewoon ongekend - maar de passie voor het team die de fans thuis hebben getoond en de steun voor wat ik heb gedaan, was fantastisch. Dus ik wil iedereen bedanken dat ze er voor ons zijn. Het betekent enorm veel voor mij en voor iedereen in het team.”

Snel weer aan de slag

In zijn brief blikt Verstappen ook alvast vooruit op het nieuwe seizoen. De coureur heeft nog maar een korte winter, aangezien in minder dan zestig dagen de pre-season test begint in Bahrein. Dan zullen we iets meer duidelijkheid krijgen of Red Bull Racing aankomend seizoen weer zo dominant is of dat Verstappen wat meer concurrentie krijgt in de Formule 1.