Twitter Blue-gebruikers kunnen nu twee uur-durende video's uploaden

News
vrijdag, 19 mei 2023 om 16:00
twitterf1684504357
Twitter wordt steeds minder het platform van snelle en kleine berichten. Twitter Blue-gebruikers krijgen er nu namelijk een nieuwe feature bij: het uploaden van twee uur-durende video’s.
Meerdere social media-diensten staan bekend als een platform waar veel video’s op geüpload worden. Denk bijvoorbeeld aan Instagram en TikTok. Twitter valt daar alleen niet onder, maar daar wil Elon Musk blijkbaar verandering in brengen. Betalende Twitter Blue-gebruikers hebben nu namelijk de mogelijkheid om twee uur-durende video’s te uploaden op het platform.
Musk heeft dat zelf bekendgemaakt in een tweet. Er werd alleen ook meteen duidelijk gemaakt dat de nieuwe feature voor nogal wat problemen kan zorgen. Als reactie op de aankondiging werd namelijk Shrek the Third is zijn totaliteit geüpload op Twitter. De video werd snel weer verwijderd, maar het toont wel aan dat Twitter een stuk drukker moet gaan modereren. En dat terwijl er de laatste maanden juist enorm veel personeel is ontslagen.

Wat voor regels zijn er voor de video’s?

Je mag natuurlijk geen video’s uploaden die beschermd worden door copyright, maar er worden daarnaast ook nog andere regels verbonden aan de lange video’s. Zo zal de video maximaal worden gëupload in 1080p en kan het bestaand maximaal 8GB groot zijn. Je kan de lange video’s uploaden vanaf een PC/laptop of iOS. Vanaf Android ligt het limiet opvallend genoeg op 10 minuten.
Voor niet-betalende leden blijft het oude maximum bestaan. Dat betekent dat een video uiterlijk 140 seconden kan duren. Twitter Blue-gebruikers kunnen sinds kort ook langere tweets maken, van maar liefst 10.000 tekens - in plaats van de gebruikelijke 140 tekens.