Moon Knight-acteur Gaspard Ulliel overleden op 37-jarige leeftijd

News
donderdag, 20 januari 2022 om 10:30
De Franse acteur Gaspard Ulliel is op 37-jarige leeftijd overleden als gevolg van een skiongeluk. De acteur is onder andere bekend van Hannibal en is één van de sterren in de nieuwe Marvel serie, Moon Knight.
De Franse website LeParisien heeft laten weten dat Moon Knight-acteur Gaspard Ulliel afgelopen woensdag overleden is na een skiongeluk in het zuidoosten van Frankrijk. Volgens de woordvoerder van het ski-oord is Ulliel tijdens het skiën op een blauwe piste in botsing gekomen met een andere skiër. Hierdoor heeft de acteur zwaar hoofdletsel opgelopen en werd hij in kritieke toestand met een helikopter naar een ziekenhuis in de Franse stad Grenoble vervoerd. Een dag later liet zijn familie weten dat hij in het ziekenhuis overleden is. Hij laat zijn vrouw en 5-jarige zoon achter.
De Franse premier Jean Castex reageert vrijwel meteen op het ongeval en heeft op Twitter een eerbetoon gegeven aan de acteur:

"Gaspard Ulliel groeide op met films en films groeide met hem mee. Ze hielden zielsveel van elkaar. We verliezen een Franse acteur."

Een geprezen acteur

Gaspard Ulliel was vooral bekend van de film Hannibal Rising uit 2007, waar hij de rol van een jonge Hannibal speelde. Verder speelde hij in de autobiografische film Saint Laurent de rol van Yves Saint Laurent. Voor zijn hoofdrol in de Canadees-Franse film It’s Only the End of the World heeft de acteur een César award gewonnen, wat de belangrijkste filmprijs in Frankrijk is.
De acteur heeft ook een rol in de aankomende Marvel serie, Moon Knight waar Oscar Isaac de hoofdrol in speelt. Ulliel speelt de rol van Anton Mogart, ook wel Midnight Man. Afgelopen dinsdag is een trailer uitgekomen voor Moon Knight waarin ook de releasedatum bekendgemaakt is.