Call of Duty Vanguard en Warzone seizoen 2 uitgesteld door problemen

News
donderdag, 20 januari 2022 om 10:00
call of duty warzone explosion calderaf1638351839
Spelers van Call of Duty Vanguard en Warzone moeten langer wachten op de lancering van seizoen 2. De ontwikkelaars hebben namelijk besloten om de nieuwe content uit te stellen door de aanhoudende problemen.
De laatste tijd zien we steeds vaker opmerkelijke problemen voorbij komen in Call of Duty Vanguard en Call of Duty Warzone. Zo zorgen skins ervoor dat spelers onzichtbaar worden en een iets aangepaste perk zorgt voor complete immuniteit voor vuur. Spelers zijn dan ook duidelijk ontevreden over de staat van de game.
Raven Software en Sledgehammer Games hebben dan ook besloten om de lancering van seizoen 2 voor Call of Duty Vanguard en Warzone uit te stellen. Dat hebben de studio’s gedaan via een verklaring op Twitter. De focus zal eerst worden gelegd op het optimaliseren van de gameplay experience en ervoor zorgen dat de games zo gebalanceerd mogelijk zijn. De nieuwe releasedatum voor seizoen 2 is 14 februari 2022.

Vanguard update zorgt voor problemen

De technische problemen zijn al sinds de lancering van Call of Duty Vanguard opgedoken in de game en bij elke bug fix lijkt er wel een nieuw probleem op te duiken. De release van Vanguard is ook de oorzaak van de problemen in Call of Duty Warzone.
De Battle Royale shooter wordt namelijk door Activision gelinkt aan de meest recente game in de hoofdreeks van Call of Duty. Daarom is recent de Pacific update gelanceerd, waarbij er een compleet nieuwe map is geïntroduceerd, evenals wapens en voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien zit Warzone alleen vol met bugs en andere technische problemen. Het is te hopen voor de spelers dat Raven Software en Sledgehammer Games de komende tijd echt alle bugs uit de game weten te stampen.
Het helpt daarnaast niet mee dat Activision heeft besloten om een flink gedeelte van het quality assurance-team van Raven Software te ontslaan, het orgaan dat verantwoordelijk is voor het opsporen van alle bugs. Vervolgens hebben andere testers besloten om in staking te gaan.