Parasite-acteur Lee Sun-kyun overleden op 48-jarige leeftijd

News
donderdag, 28 december 2023 om 11:00
Zuid-Korea is een getalenteerde acteur verloren. Lee Sun-kyun, die internationaal bekend stond om zijn rol in Parasite, is op 48-jarige leeftijd overleden.
Het overlijden van Lee Sun-kyun is gemeld door het Zuid-Koreaanse nieuwsbureau Yonhap News. De acteur werd woensdag dood aangetroffen in een auto in Seoul. Het lijkt te gaan om een zelfmoord, nadat de vrouw van Sun-kyun aan de noodbel trok toen ze een brief thuis vond dat leek op een afscheidsbrief.
De reden voor de zelfmoord lijkt een lopend onderzoek te zijn naar de acteur. Sun-kyun werd verdacht van het gebruik van marijuana en andere illegale drugs en is drie keer door de politie ondervraagd. Hij zou de drugs meerdere keren hebben genomen bij een hostess thuis, waaronder afgelopen zaterdag. De acteur claimde in de val te zijn gelokt door de vrouw en niet te hebben geweten wat hij had ingenomen.
De regering van Zuid-Korea treedt de laatste tijd hard op tegen het gebruik van drugs, met name als het aankomt op bekende personen. Zo worden er ernstige beschuldigingen geuit tegen onder andere acteurs, zangers en leden van de rijkste families.

De grote doorbraak

Sun-kyun studeerde af aan de Korea National University of Arts in 1994 en had zijn grote doorbraak in 2007, toen hij een rol kreeg in de serie White Tower. Daarna kreeg hij ook grote rollen in verschillende andere films en series in Zuid-Korea.
Zijn internationale doorbraak was met Parasite, waarin hij Dong-ik speelt, de vader van de rijke Park-familie. Voor zijn rol won Sun-kyun een Screen Actors Guild Award en de film zelf won de Oscar voor Beste Film - een unicum voor een Aziatische film.
Lee Sun-kyun wordt overleefd door zijn vrouw en twee zonen.

Populair Nieuws