Moederbedrijf Rockstar ziet ook wel iets in NFT's

News
zondag, 09 januari 2022 om 7:00
gta online teamf1631115245
Het toevoegen van NFT's aan games is niet alleen een plan van Ubisoft. Ook Strauss Zelnick, de CEO van Take-Two, heeft in een interview met gamesindustry.biz gezegd dat hij kans ziet in het toevoegen van NFT's aan games.
Take-Two is het moederbedrijf van Rockstar, de studio achter reeksen zoals GTA en Red Dead Redemption, dus het is mogelijk dat er NFT's naar bijvoorbeeld GTA Online zouden komen in de toekomst. Dit is alleen niet met zekerheid te zeggen, omdat de Take-Two baas alleen zegt dat hij wel kans er in ziet, maar niet zegt hoe Take-Two dit wil integreren in haar games.

Komen er NFT's in GTA?

Hoewel Zelnick wel fan is van NFT's ziet hij minder kans in de Metaverse. Hij denkt dat er al een digitale wereld is waar mensen elkaar ontmoeten en noemt GTA Online als voorbeeld. Hij denkt niet zoals Mark Zuckerberg dat mensen taken zoals vergaderen in de toekomst zullen doen met een VR bril op hun hoofd.
Het is dus afwachten wat Take-Two gaat doen met NFT's. Hoewel bedrijven enthousiast zijn, zijn spelers minder enthousiast. Zo heeft Ubisoft bijvoorbeeld een video verwijderd over NFT's wegens de vele kritiek, maar toch zet Ubisoft door. Ook Square Enix kreeg veel kritiek, maar investeerders van het bedrijf zijn juist positief. Nu steeds meer bedrijven zeggen de stap naar NFT's te durven nemen lijkt het er dus op dat NFT's in games zeker wel een toekomst hebben.