Meta heeft stekker getrokken uit VR besturingssysteem

News
zaterdag, 08 januari 2022 om 18:00
vr brilf1632908334
Meta, het bedrijf dat vroeger bekendstond onder de naam Facebook, zou een groot VR besturingssysteem project zijn gestart, maar heeft hier de stekker uit getrokken. Dit meldt The Information die gesproken zou hebben met twee bronnen.
De Metaverse is in de ogen van Mark Zuckerberg, de baas van Meta, de toekomst. Hij wil hier dus ook flink op inzetten met het bedrijf. VR brillen worden erg belangrijk voor de Metaverse, dus is het niet vreemd dat Meta hier ook met ontwikkelingen voor komt, maar een groot project om met een eigen besturingssysteem te komen voor VR brillen zou door Meta zijn stopgezet.

Hoe groot was het besturingssysteem project?

Volgens het bericht zou Meta een groot project hebben opgestart met de naam XROS. Dit zou een besturingssysteem worden voor Meta's eigen VR brillen. Het project zou zijn gestart in 2017 en er zouden zelfs meer dan 300 werknemers aan het project hebben gewerkt. In november 2021 zou het project alleen zijn stopgezet. Dit zou komen door het vertrek van Mark Lucovsky, die het project zou leiden.
Dat Meta is gestopt met het besturingssysteem project heeft geen invloed op de toekomstplannen van Meta. Wel betekent dat het bedrijf afhankelijk blijft van externe partijen om met software te komen. Het is dus de vraag of Meta er dus voor kiest om afhankelijk te blijven van andere of toch in de toekomst komt met een eigen besturingssysteem.
Gezien het project al lang liep en er berichten waren dat de ontwikkeling al ver was, moet Meta wel een goede reden hebben gehad om het project stop te zetten. Als Meta echt heeft gekozen om het project stop te zetten, dan zal het bedrijf waarschijnlijk dit niet snel weer oppakken of een nieuw project beginnen voor een eigen besturingssysteem.