Instagram test verschillende mogelijkheden om tijdlijn te bekijken

News
zondag, 09 januari 2022 om 8:00
instagram update winkelen via instagram 133680f1633942125
Instagram brengt haar chronologische feed dit jaar weer terug. Nu heeft Adam Mosseri, de directeur van Instagram, onthuld dat gebruikers hun tijdlijn op verschillende manieren kunnen bekijken.
Mosseri heeft op Twitter gedeeld dat Instagram druk aan het testen is met de mogelijkheid van het bekijken van foto’s en video’s in chronologische volgorde. Volgens Mosseri kunnen gebruikers kiezen uit drie verschillende opties om je tijdlijn te bekijken.
De eerste optie noemt het bedrijf ‘Home’ en dat is de tijdlijn zoals gebruikers deze nu zien als ze de app openen. De tweede optie heet ‘Favorites’, met deze optie worden foto’s en video’s getoond van accounts die je zelf hebt geselecteerd in chronologische volgorde. De laatste optie is ‘Following', hierbij zie je foto’s en video’s van alle accounts in chronologische volgorde.
In 2016 stopte Instagram met het weergeven van posts in chronologische volgorde op je feed. Het bedrijf had er toen voor gekozen om foto’s en video’s die relevant zijn voor de gebruiker als eerste te tonen in de app. De volgorde wordt gebaseerd op een algoritme dat rekening houdt met de relatie die de gebruiker heeft met andere accounts, het moment dat de posts is geplaatst en of de inhoud interessant is voor de gebruiker.

Kritiek op verandering tijdlijn Instagram

De verandering van de tijdlijn leverde destijds veel kritiek op. Zo klaagden veel gebruikers dat ze bepaalde posts van vrienden niet meer op hun tijdlijn konden zien. We kunnen de chronologische feed dit jaar weer verwachten op Instagram, maar een exacte datum is nog niet bekend.