Mission Impossible Dead Reckoning wordt langste film in de reeks

News
vrijdag, 26 mei 2023 om 11:00
mission impossible bergf1643017880
De speelduur van Mission Impossible Dead Reckoning Part One is onthuld en het wordt een lange zit. De nieuwe blockbuster wordt namelijk de langste film in de reeks tot nu toe.
De Mission Impossible films met Tom Cruise zijn al sinds de jaren 90 een groot succes, maar volgend jaar komt de franchise echt ten einde. Maar voordat het zover is kunnen we nog van twee films genieten, namelijk Mission Impossible Dead Reckoning Part One en Part Two.
Het eerste deel komt uit op 12 juli en er gingen al een tijdje speculaties over hoe lang de film zou duren. Daar is nu duidelijkheid in gekomen. Volgens IGN is de officiële runtime van de film namelijk 2 uur en 36 minuten zonder credits. Daarmee is Mission Impossible Dead Reckoning Part One de langste film in de reeks. Die titel ging eerst naar het vorige deel, Mission Impossible Fallout, met 2 uur en 27 minuten.
Dat de nieuwe film langer is dan de rest is niet zo vreemd. De reeks heeft door de jaren heen namelijk een steeds langere runtime gekregen. De eerste Mission Impossible hield ermee op na 1 uur en 50 minuten, maar de overige films zijn allemaal langer dan twee uur.

De meest onmogelijke Mission Impossible

In Mission Impossible Dead Reckoning Part One beginnen Ethan Hunt (Cruise) en zijn team ‘aan hun meest gevaarlijke missie tot nu toe om een angstaanjagend wapen op te sporen dat de mensheid bedreigt, voordat het in de verkeerde handen valt’.
Naast Cruise keren ook Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson en Vanessa Kirby terug. Ook komen er een aantal nieuwe gezichten voorbij, waaronder Hayley Atwell.