Grote Marvel-film op pauze door staking

News
vrijdag, 26 mei 2023 om 10:30
black widow david harbourf1626446190
Er wordt gestaakt in Hollywood: schrijvers willen betere contracten en meer zekerheden. Dat betekent alleen wel dat veel producties niet door kunnen gaan. Ook een grote Marvel-film staat nu op pauze.
Wie in de vierde fase van het MCU goed heeft opgelet, zal gemerkt hebben dat er een aantal personages werd geïntroduceerd dat eerder antiheld dan held was. Een aantal van deze personages was zelfs een soort tegenhanger van een Avenger, zoals Yelena Belova, U.S. Agent en Red Guardian. Al deze personages moeten samenkomen voor een missie in de aankomende film Thunderbolts.
Die film staat gepland voor een release in juli 2024, maar Variety meldt dat dat enigszins op losse schroeven staat. De staking van het Writers Guild of America (WGA) maakt dat deze film, net als veel andere films en series, de productie moet staken.
Marvel-films zullen, als de staking lang aanhoudt, waarschijnlijk veel problemen krijgen. Omdat de verhalen van de verschillende films allemaal met elkaar moeten kloppen, worden Marvel-films vaak tot laat in het productieproces nog herschreven. Het is sowieso al gebruikelijk om een schrijver op de set te hebben en voor Marvel is het allemaal nog essentiëler.

Wanneer is de release van Marvel’s Thunderbolts?

Het is moeilijk te zeggen hoe erg de staking de releasedatum van Thunderbolts gaat beïnvloeden. De staking van de WGA duurt nu ongeveer drie weken, maar in het verleden is er al eens drie maanden gestaakt. Die staking had grote gevolgen voor de tv- en filmindustrie, waaronder veel vertragingen en tegenvallende producties die zonder schrijvers waren gemaakt.