Xbox Quick Resume krijgt een nieuwe feature

News
maandag, 14 februari 2022 om 13:30
xbox series x0f1582274529
Eén van de handigste nieuwe features van Xbox Series X en S is Quick Resume. Met deze functie kun je games supersnel opstarten zonder dat die uitgebreid moeten laden. Binnenkort krijgt Quick Resume er een handige feature bij.
Xbox Insiders kunnen sinds kort twee games vastmaken in hun Quick Resume menu. Zo kun je ervan op aan dat deze games altijd beschikbaar zijn voor Quick Resume. Heel handig als er bepaalde games zijn waar je heel regelmatig naar teruggaat.
Het vastmaken van games voorkomt dat je per ongeluk een game die je graag in je Quick Resume houdt eruit gooit, of eroverheen opslaat. Vooral als je een periode veel verschillende games speelt ligt dat gevaar op de loer. Daar hoef je je binnenkort voor je twee favoriete games in ieder geval niet meer druk om te maken. Games die je vastmaakt kunnen alleen uit Quick Resume verdwijnen als je ze zelf verwijdert, of als ze een update krijgen.

Wanneer krijgt iedereen deze Quick Resume feature?

Op het moment kunnen alleen Xbox Insiders nog games vastmaken in Quick Resume. Wanneer deze functie voor iedereen beschikbaar wordt is nog niet bekend. Meestal duurt het maar een paar weken voordat een functie uit het Insiders-programma voor iedereen wordt uitgerold.
Microsoft test regelmatig nieuwe Xbox functies bij hun Insiders. Iedereen kan in principe Xbox Insider worden en meewerken aan de tests. Daarvoor moet je je dan wel aanmelden via de Insider Hub op je Xbox. Aan sommige lagen van het programma kun je alleen op uitnodiging deelnemen.