5 redenen om op de Xbox Series S te gamen

Article
vrijdag, 19 maart 2021 om 17:30
xbox series s 4f1605170266
Microsoft heeft even geleden niet één maar twee nieuwe consoles uitgebracht die de nieuwe generatie inluidden: De Xbox Series X en de Xbox Series S. Allebei zijn het ontzettend krachtige apparaten die je weer voorzien van een hoop spelplezier. Wij geven je vijf redenen waarom je op de Xbox Series S moet gamen!

De goedkoopste én kleinste next-gen ervaring

De Xbox Series S is de kleine broer van de Series X. Deze laatste is te koop voor 499 euro en is de ideale console voor gamers die de ultieme next-gen beleving zoeken, terwijl de Series S de ideale console is om op de nieuwe generatie in te stappen. De prijs van 299,99 euro is een stuk lager dan die van de Series X en de PlayStation 5 die minstens 399 euro kost. Daarmee is dit de goedkoopste next-gen console die er is!
Bovendien is het formaat van de Series S ook nog eens lekker aantrekkelijk. Niet voor niets beoordeelden wij de console in onze Xbox Series S review met een 7,5. De spelcomputer is namelijk niet alleen de goedkoopste, maar ook de allerkleinste van de nieuwe generatie. De Series S is met zijn formaat van 15,1 cm bij 27,5 cm zelfs kleiner dan een A4-tje (21 cm bij 29,7 cm) waardoor de console niet opvalt tussen de boeken in een boekenkast! De dikte van de console van 6,5 cm is niet veel meer dan dat van een goed boek.
xbox series s 3f1605170177

Ideaal voor gaming met familie

De Series S is niet alleen door zijn kleine formaat de ideale spelcomputer voor in de woonkamer. De console is namelijk ook het perfecte entertainment product voor de familie. Zo is hij volledig digitaal, wat betekent dat er geen disclade aanwezig is. Rondslingerende spellen die bekrast raken of zelfs kwijtgeraakt worden zijn verleden tijd, want alles wordt op het snelle interne SSD-geheugen van 500 Gigabyte geïnstalleerd.
Op de Series S heb je daardoor altijd al je games bij de hand die je ook nog eens lekker snel op kunt starten door de Velocity architectuur van de console. Als je ooit al een game digitaal op de Xbox, Xbox 360 of Xbox One gekocht hebt, krijg je die op de Series S meteen in je bibliotheek en hoef je deze niet meer opnieuw te kopen. Op die manier heb je alle games die je ooit kocht meteen bij de hand!
xbox series sf1605188835

Overal en altijd gamen voor iedereen

Wil je tussendoor even iets anders spelen of moet je ineens stoppen omdat het eten klaar is of wanneer je weg moet? Dat is met de Series S geen enkel probleem. De console biedt namelijk een Quick Resume functie, waardoor je een game zonder zorgen kunt onderbreken. Je kunt de console zelfs uitzetten en later doorgaan waar je gebleven was. Ideaal als je even snel een potje wil gamen tussen school door of samen met de kids of een vriend/vriendin een gamesessie hebt, waarbij meerdere games afgewisseld worden.
De Series S is daarbij een console die je de mogelijkheid biedt om overal te gamen met je eigen voortgang. Je bent niet meer gebonden aan je eigen console voor je opgeslagen vorderingen, want die worden opgeslagen in de cloud. Microsoft synchroniseert je profiel en je opgeslagen vorderingen in een spel regelmatig, en dat maakt het mogelijk om op een andere plek zonder moeite met je eigen profiel in te loggen. Als je je profiel op een andere Xbox zet, kun je van elke game zonder problemen verder spelen waar je was.
xbox series s 2f1605170131

Honderden games van alle generaties binnen handbereik

Bovendien krijg je met een Xbox Game Pass (Ultimate) abonnement toegang tot de grootste gamebibliotheek ooit. Vanaf slechts 9,99 euro per maand (bij Game Pass Ultimate kost de eerste maand voor nieuwe leden slechts 1 euro) kun je onbeperkt genieten van honderden Xbox, Xbox 360, Xbox One en Xbox Serie X/S spellen.
Er is voor ieder wat wils en in ieder genre wel wat te vinden van de tijdloze klassiekers zoals Minecraft tot nieuwere releases als Forza Horizon 4, Jurassic World Evolution en The Falconeer die je zonder extra kosten online én offline kunt spelen. Daarnaast kun je ook nog eens gratis met talloze EA titels aan de slag zoals De Sims 4 en FIFA 20. Het aanbod van Xbox Game Pass verandert elke maand, waarmee er telkens interessante games toegevoegd worden. Bovendien brengt Microsoft de komende tijd elke nieuwe release ook direct naar de dienst, waardoor je er direct mee aan de slag kunt.
xbox series s 1f1605170067

Perfect voor wanneer 4K (nog) niet gebruikt wordt

Hoewel er steeds meer games verschijnen die 4K ondersteunen of een upgrade krijgen die dit mogelijk maakt, is nog lang niet elke game op deze resolutie speelbaar. Daarnaast staat er ook nog lang niet in elke woonkamer een 4K televisie of een 4K monitor in een slaapkamer. Als 4K nog niet gebruikt wordt, is de Xbox Series S dan ook dé perfecte console om in huis te halen en zelfs wanneer 4K wel gebruikt wordt is deze console ideaal.
De Series S biedt je namelijk een maximale resolutie van 1440p waarbij games opgeschaald worden naar een kunstmatige 4K resolutie. Verder beschikt de console over ray tracing voor een nog magischere game-ervaring en biedt het apparaat een aantal andere voordelen die ook op zijn grote broer terug te vinden zijn. Zo kan er wel genoten van een hogere framerate waardoor alles soepel op het scherm verschijnt.
Wil je dus wel genieten van de nieuwe generatie games, al je oude Xbox spellen blijven spelen op een nieuw platform en niet meteen de hoofdprijs betalen? Dan is de Xbox Series S hét ideale platform voor jou. De console is de goedkoopste, de kleinste en is muisstil, terwijl je wél kunt genieten van de voordelen die de nieuwe generatie spellen zo magisch maken!
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Microsoft.
Op KaartDirect.nl kun je veilig en snel een pre-paid Xbox Game Pass code kopen, zodat je ook zonder credit card of gelinkte betaalmethode van de dienst kunt genieten

Populair Nieuws

Laatste Reacties